Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis kuglóf

Ribizlis kuglóf
Ribizlis kuglóf
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Illatos kuglóf, savanykás ribizlivel és édes fondanttal meglocsolva.

hozzávalók / 12 adag

kuglóf

máz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd egyesével beleütjük a tojásokat. Felöntjük és elkeverjük a tej felével, majd rászitáljuk a sütőporos lisztet, hozzáadjuk a lime héjat és a maradék tejet.
  3. Egy kuglóf- vagy koszorúformát kivajazunk, és belesimítjuk a tészta felét. Megszórjuk a gyümölccsel, végül rákanalazzuk a maradék masszát. 180 fokon, kb. 35-45 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Ha kész, hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd rácsra tesszük.
  4. Folyékony fondanttal, vagy porcukorból és a lime levéből kevert cukormázzal vonjuk be, némi ribizliszörpöt hozzáadva.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 651
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

KonyhaMalacka

Mióta szakács: 2015.09.29.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsös kuglóf, kuglóf cukormázzal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

412
finomliszt 50 dkg
sütőpor 0.5 csomag
vaj 20 dkg
nádcukor 13 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 4 db
tej 1.5 dl
lime héja 1 lime-ból nyert
feketeribizli 12 dkg
limelé 1 lime-ból nyert
porcukor 15 dkg
szörp 30 ml