Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis-málnás fagylalt

Ribizlis-málnás fagylalt
Ribizlis-málnás fagylalt
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Unokaöcsém úgy gondolta, elmegy és szed magának egy kis gyümölcsöt, amiből az lett hogy négy kiló málnával és ribizlivel tért vissza, amit mind nekem adott (imádom). És bár 300 km van közöttünk, édesanyám elhozta nekem a gyümölcsöket, én pedig a lehető leggyorsabban a legfinomabb módon szerettem volna elkészíteni. A felét persze nyersen ettem meg, hiszen úgy a legjobb, de a bogyós gyümölcs ilyen melegben gyorsan tönkre megy, ez pedig az abszolút kedvenc felhasználási mód egy jó kis pite mellett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet felforraljuk, és lehúzzuk a tűzről, amíg a három tojássárgáját kikavarjuk a cukorral. Ehhez mehet hozzá pár evőkanál meleg tej, folyamatos kevergetés mellett, végül az egészet visszaöntjük a többi tejhez, és óvatosan melegítjük a keveréket, amíg sodó állagú nem lesz. (Tulajdonképpen sodót készítünk. Akkor jó a krém, ha a fakanál hátoldalán csíkot húzúnk, és az megmarad). Ha kész van, hagyjuk kihűlni.
  2. A megmosott gyümölcsöket a sodóba öntjük, és az egészet botmixerrel összedolgozzuk.
  3. Tojásfehérjékből kemény habot verünk, és a gyümölcsös krémbe keverjük. (Elhanyagolható lépés, de szerintem a végkifejletben sokat számít.)
  4. Fagylaltgép hiányában én formákba, dobozokba töltöttem az egészet, és a fagyasztóban óránként átkevergetve tároltam. Felhasználás előtt nem árt neki, ha keveset szobahőmérsékelten állni hagyjuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 244
elküldve: 4
receptkönyvben: 104
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Zabszem

Mióta szakács: 2011.02.14.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: gyümölcsfagyi
hasonló kategóriák: házi fagyi, fagyikehely, fagyitorta, vaníliafagyi, parfé, karamellfagyi, sorbet

egyéb elnevezések

fagyi bogyós gyümölcsökből, gyümölcsös fagylalt, házi fagyi fagylaltgép nélkül

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

208
tej 0.5 l
tojás 3 db
cukor 2 ek
málna 250 g
piros ribizli 250 g