Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis morzsasüti

Ribizlis morzsasüti
Ribizlis morzsasüti
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg ribizli volt a fagyasztóban, és már nem tudtunk vele mit kezdeni. Minden sütibe ezt tettünk, de kellett valami újítás, így lett ez a recept.

hozzávalók / 6 adag

Ribizlis réteg

Tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

Ribizlis réteg

  1. A ribizlit egy magas falú serpenyőbe vagy edénybe tesszük a cukorral és a vízzel, majd felforraljuk.
  2. Ezután még 6-8 percig lassú tűzön főzzük, levesszük és hűlni hagyjuk. (És lehetőleg nem esszük meg idő előtt :D)

Tészta

  1. A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tojássárgáját és jól elkeverjük. Végül a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, és alaposan összekeverjük.
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, én 20x30-as tepsit szoktam használni. A tészta 2/3-át belenyomkodjuk a tepsibe úgy, hogy egyenletes legyen mindenhol. (A tészta arányát tetszőlegesen lehet változtatni)
  3. A sütőt bekapcsoljuk 165 fokra, amíg felmelegszik, addig a maradék tésztát a mélyhűtőben pihentetjük.
  4. A felmelegedett a sütőbe berakjuk a tésztát 20 percre, vagy amíg a széle aranybarna nem lesz. Ha kész, kivesszük, és a hőfokot felcsavarjuk 175 fokra.
  5. A megsült tésztára rákenjük a ribizlis szószt, majd a maradék tésztát a tetejére morzsoljuk kisebb-nagyobb foltokban. Visszatesszük a sütőbe, amíg aranybarna lesz (kb. 25 perc) Ha kész, megvárjuk, amíg hűl egy kicsit, és már fogyaszthatjuk is :)
  • sütési hőfok: 175°C
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 751
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Békefi Vanessza

Mióta szakács: 2017.12.13.
3 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös morzsasüti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

968
piros ribizli 30 dkg
cukor 20 dkg
víz 1 dl
finomliszt 50 dkg
cukor 20 dkg
margarin 30 dkg
sütőpor 1 teáskanál
1 teáskanál
tojássárgája 2 db