Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis muffin

Ribizlis muffin
Ribizlis muffin
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyümölcsrizs készítésekor maradt ribizli, ebből készült ez a muffin.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 165 fokra előmelegítjük.
  2. A lisztet a sütőporral jól elkeverjük.
  3. A tojást a cukorral felverjük. A tejet és az olvasztott vajat hozzáöntjük. Jól eldolgozzuk.
  4. A lisztet belekeverjük.
  5. Óvatosan beleforgatjuk a ribizlit. 
  6. 12 db muffinformát megtöltünk vele és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
     

  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 37 989
elküldve: 7
receptkönyvben: 440
elkészítve: 15/24
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

muffin ribizlivel

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

biiankaa
biiankaa Fri, 2013-07-12 09:57

Én is elkészítettem ezt a muffin verziót! Szerintem hibátlan a recept (nem ragadt bele a papírba és sületlen sem maradt) bár legközelebb 1- 2 evőkanállal több cukrot fogok bele tenni. Ja, és egy kicsit felturbóztam, kevertem a tésztájába a ribizke mellé csoki cseppeket is. Isteni volt ahogyan egy falat süteményben egyszerre volt fanyar és édeskés íz. Mmmm.....

Ancsa28
Ancsa28 Sun, 2013-06-02 14:35

Nagyon finom!Az egész család imádta! :D Most készülök keverni még egy adagot,mert a középső fiamnak nem maradt még kóstoló sem!!
Köszönöm a receptet!

Veronahun
Veronahun Wed, 2013-01-09 17:58

Sajnos nekem nem sikerült :-(
Légkeverésen 165 fokon, 25 perc alatt nem sült meg, 35 perc után már barnult a teteje, de belül sületlen maradt.
Nekem kicsit édestelen is volt.
Azért köszönöm a receptet! :-)

hkitta23
hkitta23 Mon, 2012-12-31 19:34

Több cukor kellett volna bele, és úgy beleragadt a papírba, h lehetetlen volt kiszedni....:/

agisajt
agisajt Thu, 2011-10-20 15:03

Megsütöttem, nagyon finom, köszönöm a receptet! :) A tetejére olvasztott fehér csoki kupacokat tettem és nyomtam bele egy pár ribizlit is.

Szilveee
Szilveee / Szilveee Fri, 2011-08-19 23:54

Holnap szerintem kipróbálom, van egy kis ribizlim a mélyhűtőben. Szerinted kiolvasszam vagy fagyottan tegyem bele a masszába, úgyis megsül?!

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2011-07-18 21:12

Kiki, úgy alakult, hogy rengeteg kísérletezgetés után ez lett a muffin-alapreceptem. Kiütéssel legyőzte az összes többit! :-)))

Tris
Tris Tue, 2011-07-05 13:33

Én is csatlakozom a többiekhez,mert én is elkészítettem ezt a receptet.Nagyon finom lett.
Köszönöm a receptet.

noryy
noryy Tue, 2011-06-28 20:17

Ma sütöttem meg friss ribizlivel, nagyon finom lett, biztos más gyümölccsel is ki fogom próbálni:) köszi a receptet:)

Do-Di
Do-Di Sat, 2011-06-25 21:38

Köszi a receptet! Nagyon szép ! Mentettem! Hamarosan elkészül a frissen szedett ribizliből!:-)

Julie1978
Julie1978 Mon, 2011-06-13 18:16

Most készült el, azt tudom nyilatkozni valami isteni finom lett :))) köszönöm a receptet

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-06-30 18:37

Isteni finom lett... Köszi a receptet Kiki. :)

520
piros ribizli 20 dkg
tej 1.5 dl
tojás 1 db
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 kávéskanál
margarin 10 dkg
cukor 5 ek