Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis muffin kefíres tésztával

Ribizlis muffin kefíres tésztával
Ribizlis muffin kefíres tésztával
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a muffinokat, mert kreatív, szép és egyszerűen elkészíthető sütemények, és külön kedvelem, hogy rögtön porciózva vannak, nem kell vagdosni.
A nyári bogyós gyümölcsöket pedig különösen szeretem, ha pedig mélyhűtve keverem a tésztába, akkor nem pukkadnak ki kevergetés, porciózás közben, nem lesz az egész tészta rózsaszín.
Most törekedtem arra, hogy olyan legyen a recept, amit bárki el tud készíteni, akkor is ha nincs otthon mérlege.
Temészetesen, ha több db-ot szeretnénk készíteni, akkor csak felszorozzuk a hozzávalókat.
Mivel gázsütőm van, most is mint mindig teszek vizet alulra egy rozoga tepsibe, így nem ég meg alulról a süti.

hozzávalók / 3 adag

6 db nagy muffinhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban kikeverejük a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a kefírt, végül a lisztet és a sütőport. Jól összedolgozzuk. Az egész művelet kb. 5 perc.
  2. Mikor a tészta szép egyenletes, belekeverjük a (mélyhűtött) ribizlit.
  3. Beletöltjük a 6 kapszliba, és előmelegített sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 607
elküldve: 1
receptkönyvben: 90
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

mewick

Mióta szakács: 2011.04.30.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
kategória: muffin
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ribizlis sütemény, muffin ribizlivel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ejudit10
Ejudit10 Thu, 2014-05-08 07:36

Többször is elkészítettem. Nagyon finom, csak én mélyhűtött ribizlit használtam, és hiába forgattam meg lisztben a ribizlit mélyhűtött állapotában, mégis lesüllyedtek a szemek a sütemény aljára. De így is hamar elfogyott. Köszönöm a receptet.

Blind
VörösMárti / Blind Thu, 2012-06-28 12:02

Most sül :) annyi változtatással,hogy friss ribizli ment bele, nyírfacukor és graham liszt a helyettesítő.

volfi
volfi / volfi Thu, 2011-08-18 23:45

Fú, már én is várom! Sajnos nem vagyok otthon, csak jövő héten tudok majd sütni! :))

volfi
volfi / volfi Wed, 2011-08-17 01:19

a ribizli jó savanykás. Szerinted mi történne, ha kevesebb cukorral készülne, és tennék bele apróra vágott vajkaramellát? :)

mewick
mewick / mewick Wed, 2011-08-17 09:49

Kedves Volfi!

Nekem azért elsőre kicsit furi a ribizli-vajkaramella párosítás, bár én tudom enni a kakaós csigát debrecenivel és mustárral, így nem vagyok mérvadó :)
Mindenesetre ennyi cukorral pont kellemes nem túl édes lesz a kész muffin, szóval ha édesebben szereted akár teheted a vajkaramellát pluszba a tésztába, de ha nem akarod, hogy túl édes legyen akkor elhagysz 2-3 kanál cukrot és helyére vajkaramellát tehetsz, mert azért az is elég édes és ha picire vágod tuti beleolvad a tésztába!
Most hogy belegondolok kedvet kaptam én is a kipróbálásra! Most szeder (az is jó savanyú) van otthon, azt hiszem kipróbálom a karamellás-szedres változatot :)
Üdv Viki

volfi
volfi / volfi Thu, 2011-08-18 01:17

Szia!
Egyszer ettem omlós vajkaramellás sütit, bele volt vagdalva, és nem olvadt bele, kifejezetten jól esett, hogy voltak benne rágcsálható, omlós darabkák. A tetején lévők jól megsültek, és félig ropogós, félig omlósak lettek, az volt a legfinomabb, de amúgy az egész sütit túl édesnek találtam.
Nekem is fura ízlésem van, szeretem az édes-sós (lásd mogyoróvajas sütik), vagy az édes savanyú párosítást a sütikben Azon gondolkodtam a fent említett kajánál, hogy nem ártott volna bele egy kis sós mogyoró, vagy valamilyen savanykás gyümi. Aztán megláttam a ribizlis muffinodat, és kigyulladt a kis lámpa a fejemben! Már csak a megfelelő minőségű, sütésálló, nem olvadós omlós karamellát kell megtalálnom, és ez a süti bizony ki lesz próbálva! :)

mewick
mewick / mewick Thu, 2011-08-18 09:05

Kedves Volfi!

Kíváncsian várom a végeredményt! Azért ha hozzájutok a vajkaramellámhoz, akkor kipróbálom a szedres változatot is!

456
tojás 1 db
cukor 6 ek
vaj 6 dkg
kefir 6 ek
piros ribizli 10 dkg
finomliszt 9 evőkanál
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 ek