Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis sajttorta

Ribizlis sajttorta
Ribizlis sajttorta
90 perc / előkészület: 20 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Frissítő és nem túl édes sütemény, sok ribizlivel a legjobb.  

hozzávalók / 6 adag

A tészta

A töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Morzsoljuk össze a tésztához a hozzávalókat, gyúrjuk össze, és tegyük a hűtőbe 15 percre.
  2. Nyújtsuk ki egy lisztezett gyúródeszkán, és emeljük egy kerek piteformába. A lelógó széleket egy késsel vágjuk le.
  3. Keverjük a krémsajtba egy fakanállal a cukrot, vaníliás cukrot, étkezési keményítőt, és egyesével a tojásokat. A ribizli 3/4-ét keverjük a sajthoz, a maradékkal pedig szórjuk meg a tetejét.
  4. Légkeveréses fokozaton, 160 fokon 70 percet sütjük. Ekkor a közepe még egy picit folyós, de ha kihűl, teljesen megszilárdul.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 382
elküldve: 1
receptkönyvben: 101
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
124 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ribizlis pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1027
finomliszt 300 g
vaj 150 g
porcukor 60 g
tejföl 2 ek
tojássárgája 1 db
1 késhegynyi
sütőpor 1 teáskanál
krémsajt 1 kg
cukor 150 g
tojás 4 db
vaníliás cukor 1 csomag
étkezési keményítő 2 evőkanál
piros ribizli 200 g