Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis-sárgabarackos prósza

Ribizlis-sárgabarackos prósza
Ribizlis-sárgabarackos prósza
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már jó régen szerettem volna kipróbálni ezt a süteményt. Most, hogy beérett a sárgabarack, és hirtelen nem tudtam, hogy mibe is használjam fel egy részét, megsütöttem a prószát. Sajnos nem volt se aludttejem, se kefirem itthon, de joghurt igen. Azzal is remek lett. A tésztája nem olyan, mint a piskótáké, inkább a tejpitére vagy a francia clafoutisra hasonlít. Nem lett túl magas, de nagyon ízlett mindenkinek. A tetejét roskadásig pakoltam gyümölccsel, ami bármi lehet, csak a fantáziánk szabhat határt. Gyors, egyszerű, csak pár perc, és összeállítható.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kikenünk vékonyan vajjal, és megszórjuk liszttel.
  2. A lisztet egy tálba szórjuk, elkeverjük benne a szódabikarbónát, a reszelt citrom héját.
  3. A tojásokat egy másik tálba ütjük, és simára keverjük a cukrokkal és az/a aludttejjel/kefirrel/joghurttal.
  4. A két részt összeforgatjuk, és simára keverjük.
  5. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk.
  6. A megtisztított barackokat apró darabokra vágjuk, majd a ribizlivel együtt a sütemény tetejére szórjuk.
  7. 180 fokon hőlégkeveréssel legalább 35 percig sütjük.
  8. Érdemes tűpróbát végezni, ha már nem ragad a tészta a fogpiszkára, akkor jó.
  9. Hagyjuk kihűlni, és egy kevés porcukorral meghintve kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23*38 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 238
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös prósza, joghurtos prósza, ribizlis kajszis prósza

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

327
finomliszt 26 dkg
szódabikarbóna 1 kk
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 2 db
cukor 4 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag
joghurt 5 dl
sárgabarack 4 db
piros ribizli 15 dkg