Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis tartlet

Ribizlis tartlet
Ribizlis tartlet
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aznap, mikor megérkeztek a rendelt tartlet formáim, ezzel avattam fel őket. Egyszerűen annyira finom lett, hogy mire a zuram hazaért a munkából, már csak pár darab maradt neki. Úgy szép lassan, félóránként egyet ellopkodtam a kész sütikből.:) A receptjeimben szereplő kissé homályos, recept nélküli sűrű vaníliasodó és híg puding kifejezések azért születtek, mert itt Angliában "custard"-ot használok sodó és puding helyett. Annyira olcsó, amennyiért pudingport sem lehet venni, készen kapható, hidegen vagy felmelegítve fogyasztható sütikhez, sütikbe, vagy csak úgy magában. Habár nem szeretem a kész-és műcuccokat, de a custard azon kiváltságosok közé tartozik, amiket beengedek a konyhába, és valószínűleg örökre ott is maradnak. Egy jó recept custardhoz angolul  itt. 





 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

ajánlat

Még több kép a sütikről itt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és min. félórára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát kettévesszük, egyik felét lisztezett deszkán kb. fél centi vastagra nyújtjuk, és egy nagy pohárral 6 kört szaggatunk belőle. A köröket belenyomkodjuk a formába úgy, hogy az oldalára is jusson, egészen a forma tetejéig. Villával sűrűn megszurkáljuk az alját és az oldalát is.
  3. Alufóliával kibéleljük a tartleteket, és 1 ek. rizst teszünk mindegyikbe. 10 percig így sütjük. Ezután eltávolítjuk a rizst és a fóliát, és addig sütjük, míg aranybarna nem lesz.
  4. Hasonlóképp járunk el a tészta másik felével is, így 12 db tartletünk lesz.
  5. Ha kihűltek, belekanalazzuk a vaníliakrémet, körberakjuk ribizlivel és mentalevéllel díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 672
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ribizlis-pudingos kosárka, vaníliás-ribizlis tartlet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

657
finomliszt 250 g
porcukor 50 g
margarin 125 g
tojás 1 db
tej 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliapuding 5 dl
piros ribizli 100 g
menta 1 szál