Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis túróhabtorta

Ribizlis túróhabtorta
Ribizlis túróhabtorta
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát csak magamnak sütöttem. Én el voltam ragadtatva tőle, egy nagyon könnyű kis nyári tortát sikerült összehoznom! 

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Díszítés

ajánlat

Érdemes nagyobb formában sütni (pl: 26 cm-es), akkor mindent duplázzunk! 

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásfehérjét felverjük 10 g cukorral.
  2. A tojássárgáját pedig habosra verjük 40 g cukorral, majd mehet bele a tej és az olaj is.
  3. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és egy csipet sót, majd beleszitáljuk a sárgájás masszába. Csomómentesre keverjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot.
  4. Egy 16 cm-es sütőpapíros tortakarikába simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Tűpróba!

Krém

  1. A túrót kikeverjük a porcukorral (kóstolni!!!), vaníliával és a joghurttal.
  2. A zselatint feloldjuk a vízben, mikróban langyosítjuk, és a túrós krémhez keverjük. (Először adjunk egy kis krémet a zselatinhoz, keverjük el benne, és csak ezután keverjük össze a kettőt.)

Díszítés

  1. Ha kihűlt a piskótánk, kettévágjuk.
  2. Az alsó lapot visszatesszük a tortakarikába, kirakjuk a ribizlivel, elegyengetjük rajta a krémet, majd rátesszük a másik lapot is, kicsit rányomkodjuk, és mehet a hűtőbe egy pár órára.
  3. Ha összeállt a tortánk, levesszük róla a formát, és a felvert tejszínnel bevonjuk. Rászórjuk a maradék ribizlit is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 16 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 452
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Romance

Mióta szakács: 2015.08.03.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Nádudvari túrós finomságok receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrókrémes torta, piros ribizlis túrótorta, túróhabos torta ribizlivel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

441
finomliszt 90 g
tojás 1 db
cukor 50 g
tej 37 ml
napraforgó olaj 37 ml
sütőpor 1 csomag
1 csipet
tehéntúró 25 dkg
joghurt 2 dl
növényi habtejszín 2 dl
porcukor 1 ek
vanília 0 ízlés szerint
zselatin 10 g
víz 0.5 dl
piros ribizli 15 dkg
növényi habtejszín 2 dl
piros ribizli 10 dkg