Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis túrós

Ribizlis túrós
Ribizlis túrós
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósoméknál mindig én szedem le a ribizlit és most kissé tanácstalan voltam, mit is kezdjek ennyi ribizlivel. Így jött a túrós süti recept, illetve innen Tőletek a fagyi recept, ami nagyon finomra sikeredett.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojáson kívül minden hozzávalóját a tésztának egy tálban elmorzsoljuk, majd a tojást is hozzáadva tésztává gyúrjuk.
  2. Lisztezett deszkán 20 cm kerek lapot nyújtunk a tésztából és a piteformát kibéleljük vele. Megszúrkáljuk a tésztát villával és hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük.
  3. A töltelék hozzávalóit összedolgozzuk, (ha szükséges a túrót törjük át szitán) és a tésztára halmozzuk. A sütit előmelegített sütőben kb. 1 óráig sütjük.
  4. Amikor teljesen kihűlt a tészta, a ribizlit eloszlatjuk a tetején, majd a tortazselét a leírás alapján elkészítjük és beborítjuk a gyümölcsöt a zselével.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 734
elküldve: 2
receptkönyvben: 136
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

kovesine

Mióta szakács: 2010.04.10.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós-ribizlis süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Andibandi73
Andibandi73 Tue, 2011-03-01 13:24

Megcsináltam a hétvégén, bár én fagyasztott erdei gyümölcsöt tettem a tetejére. Isteni finom lett! Köszönöm!!!

1033
finomliszt 22 dkg
margarin 14 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
cukor 7 dkg
tojás 1 db
tehéntúró 25 dkg
tejföl 175 g
cukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 3 db
vaj 5 dkg
finomliszt 2.5 dkg
piros ribizli 20 dkg
tortazselé 1 csomag