Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis-túrós piskótatekercs Kodaktól

Ribizlis-túrós piskótatekercs Kodaktól
Ribizlis-túrós piskótatekercs Kodaktól
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta szemeztem egy desszert magazin piskótatekercseivel, és most sikerült rászánni magam a kísérletezésre, mivel elég sok tojásunk összegyűlt. Módosítanom kellett az arányokon, hogy mutatós, ugyanakkor finom süti legyen az eredmény. Szerintem jól sikerült. :)

hozzávalók / 8 adag

Piskóta elkészítése

Töltelék elkészítése

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. Kettéválasztjuk a tojásokat, és a fehérjét a kristálycukor felével kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a cukor másik felével kihabosítjuk, majd a liszt felét beleszitálva robotgéppel összekeverjük.
  3. Hozzáöntjük a fehérjét, majd beleszitáljuk a liszt negyedét, és lapos fakanállal óvatosan elkeverjük. Utána adjuk hozzá a maradék lisztet, és elkeverjük, míg teljesen homogén masszát kapunk.
  4. Sütőpapírral kibéleljük a sütő lapos tepsijét, és eloszlatjuk egyenletesen a masszát.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon, majd 150 fokon sütjük, 10-10 percig. 15 perc után azért ellenőrizzük tűpróbával!
  6. Sütőpapírostól rácsra tesszük, megvárjuk, míg langyosra hűl, utána leborítjuk folpackkal plusz egy konyharuhával és átfordítjuk, hogy le tudjuk húzni róla a sütőpapírt.

Töltelék elkészítése

  1. Elkeverjük a margarint a porcukorral, úgy hogy egy homogén masszát kapjunk, villával, vagy valami hatásosabb segédeszközzel.
  2. Hozzáadjuk a túrót, a fél citrom levét és a tejfölt. Alaposan elkeverjük, majd beletesszük a ribizlit. Addig keverjük, míg kicsit meg nem színezi a krémet.
  3. Rákenjük a tésztára a krémet, de a széleit hagyjuk szabadon kb. 3 cm-re (oda már ne kenjünk krémet). Szorosan tekerjük fel a folpack és a konyharuha segítségével. Ha kész, elrendezgetjük rajta a folpackot, és betesszük a hűtőbe. Vagy egyből szeleteljük, és megesszük. :-) Kb. 15-16 szelet jön ki belőle.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 608
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kodak

Mióta szakács: 2013.04.17.
25 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ribizlis piskótarolád, túrós-ribizlis sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

370
tojás 6 db
cukor 12 dkg
finomliszt 12 dkg
margarin 10 dkg
tehéntúró 25 dkg
porcukor 10 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
tejföl 2 ek
piros ribizli 15 dkg