Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis zabkása

Ribizlis zabkása
Ribizlis zabkása
12 perc / előkészület: 2 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyümölcsgríz receptet végigolvasva jutott eszembe ez a ribizlis zabkása. Hűsítő, nem édes, cukor- és tejmentes. És hűtőben pár napig simán eláll. Amikor rámjön az az úgy ennék valamit érzés, akkor csak előkapok a hűtőből egy adagot, és kiskanállal elmajszolom. :) Reggelire is nagyon jó, mert előző este el tudjuk készíteni.

Mennyiség fehérje, zsír, szénhidrát, energia-tartalma:
Ribiszke, vörös: 130 g, 1,56 g, 0 g, 6,89 g, 42,9 kcal

(gyorsfagyasztott)
Zabpehely: 100 g, 14,4 g, 6,8 g, 64,3 g, 386 kcal
Összesen: 230 g, 15,96 g, 6,8 g, 71,19 g, 428,9 kcal

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felforraljuk a ribizlit az édesítőszerrel együtt a vízben.
  2. Botmixerrel turmixoljuk.
  3. Hozzákeverjük a zabot.
  4. Forrásig folyamatosan kevergetve főzzük.
  5. Majd lefedve pihentetjük.
  6. Kelyhekbe kanalazzuk, és hűtőbe tesszük.
  7. Tálalás előtt megszórjuk fahéjjal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 026
elküldve: 1
receptkönyvben: 208
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Blondevilke

Mióta szakács: 2010.08.19.
95 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kása ribizlivel, fahéjas zabkása, édes kása

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kiscsillag23
kiscsillag23 / kiscsillag23 Wed, 2012-02-29 18:30

milyen édesítőszert használtál? folyékonyat tettél bele és kb. mennyit? nekem csak meggyem van itthon. azzal is jó?

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Thu, 2012-03-01 20:48

Szia! Bármilyen gyümölccsel fincsi. Próbáld ki nyugodtan meggyel is, ha épp az van otthon. Süssina édesítő tablettát tettem bele, ha jól emlékszem 5 darabot, mert nem akartam túl édesre csinálni. Folyékony édesítőszert nem szoktam használni, csak tablettát és port.
Ideje lenne viszont elkezdenem stevia-t használni. :)

113
piros ribizli 130 g
zabpehely 100 g
víz 400 ml
édesítőszer 1 teáskanál
fahéj 0 ízlés szerint