Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis-zabpelyhes kocka

Ribizlis-zabpelyhes kocka
Ribizlis-zabpelyhes kocka
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A méz és fehércsoki kombináció miatt igen tömős édesség, de könnyedén és villámgyorsan elkészíthető.
Mindenképp érdemes behűteni, így lesz csak igazán szemléletes a végeredmény. Szeleteléskor pedig óvatosan bánjunk a tésztával, könnyen törik!
…Ha késztetést érzelnél elfogyasztása után megnyalni tíz ujjadat.. csak tedd meg, itthon mi is így tettünk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra és béleljünk ki sütőpapírral egy 23 cm-es tepsit.
  2. Egy lábaskában olvasszuk fel vízgőz fölött a vajat a mézzel és a nádcukorral.
  3. Keverjük össze a zabpelyhet a liszttel, a csipet sóval és az aszalt ribizlivel egy megfelelő méretű tálban.
  4. Adjuk hozzá a vajas keveréket, majd jól keverjük össze. Hagyjuk állni pár percet, hogy picit megszívja magát.
  5. Öntsük a masszát az előkészített tepsibe, egyenletesen oszlassuk el. 20-25 percig süssük, míg a széle kissé megpirul. Teljesen hűtsük ki a tepsiben.
  6. Vízgőz felett olvasszuk meg a fehércsokit, és hablapáttal - vagy széles pengéjű késsel - kenjük az édesség tetejére.
  7. Érdemes hűtőbe tenni egy éjszakára, így másnap szebben szelhető, a fehércsoki is “ropogósra” dermed.
  8. Ezt követően vágjuk egyenlő négyzetekre.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 108
elküldve: 1
receptkönyvben: 149
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
959 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zabpelyhes-fehércsokis süti ribizlivel, zabpelyhes-ribizlis-fehércsokis süti

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Sun, 2011-06-12 10:12

Mi az, hogy 23 cm-es tepsi? Kocka alakú? Vagy tortaforma, aminek 23 cm az átmérője?

Csokiparány
Csokiparány Fri, 2009-04-24 06:03

Szió, köszönöm! :-)
Elsősorban mazsolát. Olcsóbb és gyorsabban is beszerezhető, bár az itthoniak nem repesnek érte... sütés után megpuffad, úgyhogy egy ideje nem is tartunk idehaza. :-))
Elbír szerintem mindenféle aszalt gyümit! (persze inkább a savanykásabbakat, hiszen mint írtam meglehetősen édes süti)

Egyébként "Tündérkert" aszalt gyümikkel dolgoztam - sajnos amilyen fini, olyan drága - de a nagyobb bevásárlóközpontokban, bioboltokban hozzá lehet jutni. Linkeltem is a nevemre kattintva egy webcímet, itt felsorakoztatnak néhány terméket, fotóval. (lila csomagolásban lehet kapni) Ha mégis kipróbálnád, pluszba emelj le egy sárgadinnyéset is, az iiiistenniii csak úgy nasinak... ;-))

Sok sikert,
Csenge

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-04-23 23:06

klassz recept és gyönyörű fotó:-)
tervezem az elkészítését, de mivel aszalt ribizlivel én még egy boltban sem találkoztam, mit javasolnál helyette?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-10-21 16:40

Sziasztok!

Most találtam rá a receptre nagyon fini. Én fagyasztott ribizlit tettem bele és tökéletes lett.

1218
finomliszt 100 g
zabpehely 150 g
piros ribizli 90 g
vaj 250 g
méz 150 ml
nádcukor 100 g
fehér csokoládé 150 g
1 csipet