Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizliszörp és lekvár

Ribizliszörp és lekvár
Ribizliszörp és lekvár
120 perc / előkészület: 60 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A ribizliszörp és a lekvár is elég babrás munka, de megéri a fáradságot.
 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ribizlit megmossuk, leszemezzük.
  2. Ráöntjük a cukrot, összekeverjük és addig hagyjuk állni, ameddig a cukor el nem olvad, közben többször megkavarjuk.
  3. Tüllzacskóba öntjük, és hagyjuk lecsöpögni a levet.
  4. Belekeverjük a nátrium benzonátot a ribizlilébe, üvegbe öntjük, lezárjuk, és ezzel kész a szörp.
  5. A megmaradt gyümölcsöt lepaszírozzuk, hogy ne legyen magvas. A paszírozott héját és magot egy tálba tesszük és vizet öntünk rá, hogy ellepje.
  6. Elkeverjük és megvárjuk, míg a mag leüll az aljára, és szűrővel a víz tetejéről leszedjük a héját, kicsavarjuk, és a péphez adjuk.
  7. Ha édesen szeretjük, ízlés szerint cukrot adunk hozzá, és feltesszük főni.
  8. Körülbelül 1 órán át rotyogtatjuk.
  9. A végén belekeverjük a dzsemfixet, pár percig tovább főzzük, majd kimosott üvegekbe töltjük.
  10. A lezárt üveget 5 percre tetejére fordítjuk, majd száraz dunsztba tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 59 611
elküldve: 12
receptkönyvben: 197
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Böbe

Mióta szakács: 2010.03.14.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

ribizliszörp, ribizlilekvár

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szcsandy
szcsandy Sun, 2015-07-12 16:29

Most készítettem 5 kg ribizliből. Lett belőle kb. 4 l szörp és 1,5 l dzsem. A színűk gyönyörű és nem utolsó sorban isteni az ízük! :)

rianas
rianas Wed, 2014-06-18 21:40

A ribizli az egyik legnagyobb pektintartalmú gyümölcs. Szerintem teljesen fölösleges bele a zselésítőszer.

zsofcus
zsofcus Wed, 2013-06-12 08:38

A megadott mennyiségekből, körülbelül mennyi szörp és lekvár lesz? Köszönöm a választ!

920
piros ribizli 1 kg
cukor 80 dkg
nátrium-benzoát 0.5 kk
dzsemfix 0.5 csomag