Ribizlitorta recept

Ribizlitorta
Ribizlitorta
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a tortát ajánlom azoknak, akik szeretik a könnyed habos gyümölcsös sütiket. A ribizliszezonban sokszor készítem el a családomnak. Mert nincs hétvége torta nélkül :).

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez és a tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

joghurtos ribizlitorta, ribizlis joghurttorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével, a sárgáját fehéredésig keverjük a cukor másik felével, és belekavarjuk a sütőport.
  2. A habot lazán beleforgatjuk a másik masszába. A lisztet apránként hozzáadjuk, és belekavarjuk.
  3. Előmelegített sütőben sütjük.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük.
  5. Natúr joghurtot egy kanál cukorral megmelegítjük, és langyosra hűtjük. Majd a tejszínhez adjuk.
  6. Tejszínes joghurtos krémhez adjuk az étkezés zselatint.
  7. A megsült piskótát kettévágjuk, és megkenjük krémmel úgy, hogy a tetejére is krém kerüljön!
  8. Majd ribizlivel díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 22 076
elküldve: 4
receptkönyvben: 423
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

-Nono

Mióta szakács: 2011.04.03.
36 recept
hirdetés

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

molnarm
mlnrmrta / molnarm sze, 2015-05-27 09:40

Kedves Nono! Nagyon tetszik a tortád, ezért be is tervezném, de a zselatinnal bánás tőlem kicsit távol áll. A krém készítését szeretném kérni, hogy kicsit pontosítsd nekem. A tejszínt ugye elvileg jól lehűtve tudom kemény habbá verni. A joghurtot azután ehhez langyosan(?) keverem, és UTÁNA(?) teszem majd mindebbe az 1 ek zselatinport? Miért és MENNYIRE kell felmelegíteni a joghurotot? Csak hogy a cukor fel tudjon oldódni benne? Vagy szinte forrásig? A zselatint ne ebbe a melegített joghurtba tegyem, és melegítsem kicsit együtt, hanem majd csak miután belekevertem(?) a hideg tejszínhabba? ill. a fotón úgy látom, nincs kettévágva a piskótalap, hanem csak a torta alja tészta, rajta pedig a hatalmas adag krém - így is elég az 1 ek zselatin bele, megtartja? Elnézést a sok kérdésért, de ha egyszer nem állhatsz itt mellettem, h. segíts, muszáj így... :) Előre is köszönöm a válaszokat, Márti

-Nono
-Nono / -Nono szo, 2015-05-30 09:46

Kedves Márti ! a joghurtot csak langyosra kell melegíteni, hogy a cukor elolvadjon (mert a krémben a ropogós cukor nem jó :D előbb a joghurtot készítsd el ,majd a lehűtött tejszínt verd kemény habbá-addigra a joghurt is megfelelő hőfokú lesz , majd kevered össze a habbal . a Zselatinból elég egy kanál .. többfajta létezik ,nem tudom te melyiket vetted meg ,van ami hidegen beleszórható van ami melegítős ,én az utóbbit használom 1 dl vizet forrásig hevítek majd beleteszem az 1 ek zselatint az szépen feloldódik és ha kéz melegre hűlt a joghurtos-tejszínhabhoz adom ,óvatosan jól összekeverve. A piskóta ketté van vágva és úgy van betöltve ,csak azért nem látszik mert kívülről is be van borítva a krémmel . Betöltés után hűtőben kb 2 óra alatt szépen megdermed .Remélem tudtam segíteni . Jó sütést ,remélem ízleni fog :D

evicus91
csokibogyó / evicus91 v, 2011-06-05 16:24

Nagyon szép kis torta:)
Érdeklődnék, hogy a krémbe nem kell cukor? Vagy cukrozott tejszínt használtál?
Előre is köszi:)

-Nono
-Nono / -Nono h, 2011-06-06 14:33

Szia evicus91!
Köszi szépen!Én a joghurtba teszek 1 kanál cukrot,de ha édesebbre szeretnéd tehetsz belőle többet is :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva k, 2011-05-10 15:02

Kedves Nono!
De ha így van:-))
És még ráadásul, nem is ettem:-)) Alig várom:-)))
Neked is minden jót:-))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva k, 2011-05-10 14:30

Kedves Nono!

Ez a torta, fantasztikus:-))
Mintha tele lenne a teteje tűzpiros igazgyöngyökkel:-)))
Elmentve:-))
Szép napot!
Éva-Anyóca

-Nono
-Nono / -Nono k, 2011-05-10 14:41

Kedves Éva-Anyóca!
Nagyon szépen köszönöm !
Nem is gondoltam volna..,hogy ennyire elnyeri tetszéseteket az én kis ribizli tortám.
Nagyon örülök !!! :)
Vidám napot !

rozsnyai.m
rozsnyai.m k, 2011-05-10 11:08

Nagyon megtetszett a tortád, a joghurt mennyiségéről szeretnék érdeklődni!
Előre is köszönöm!

-Nono
-Nono / -Nono k, 2011-05-10 11:37

Szia rozsnyai.m !
Köszi szépen. örülök hogy tetszik nektek,jó érzés a dicséret :)
A joghurtból én a nagy dobozosat szoktam használni (mert az én tortaformám 26cm)remélem tudtam segíteni.

905