Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricotta mousse eperszósszal

Ricotta mousse eperszósszal
Ricotta mousse eperszósszal
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron a ricotta mousse-t tálalás előtt kb. 30-60 perccel tegyük a fagyasztóba, közben kevergessük meg, és jól lehűtve tálaljuk.

hozzávalók / 4 adag

A moussehoz:

Az eperszószhoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret megmossuk, hagyjuk szűrődni. Megtisztítjuk, darabokra vágjuk, elkavarjuk a citromlével és cukorral. Lefedjük, és tálalásig hűtőben tároljuk.
  2. A ricottát simára kavarjuk a cukorral és a vanília rúd kikapart magjával. A végén óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. Tálalásig a hűtőben tároljuk.
  3. Tálaláskor a ricotta mousset poharakba osztjuk. Az epret botmixerrel pürésítjük, ha szükséges, még kevés cukorral ízesítjük, majd a krémre öntjük, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 414
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ricotta krém pohárban, ricottás pohárkrém eperszósszal, ricottás pohárdesszert epres öntettel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

373
ricotta 250 g
cukor 50 g
vanília 1 db
habtejszín 250 g
eper 175 g
citromlé 0.5 citromból nyert
cukor 2 ek