Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricotta otthon

Ricotta otthon
Ricotta otthon
13 perc / előkészület: 5 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rákaptam az otthon készült tejtermékekre. Az itthon készített vaj és mascarpone után itt a ricotta!

hozzávalók / 4 adag

  • 2 l tej
  • 85 ml citromlé (vagy ecet, vagy 1 tk citromsav)
  • 1 kávéskanál

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkezdjük melegíteni a tejet, hozzáadjuk a sót.
  2. 93ºC-ig melegítjük, ne engedjük forrni. Lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a citromlevet is (vagy ecetet vagy citromsavat).
  3. 10 percig hagyjuk állni, ekkorra már kezd összeállni kis szilárdabb darabokká. Ha még sok a tej, adjunk hozzá citromlevet, és hagyjuk tovább állni.
  4. Szűrőkanállal szedjük textilpelenkával vagy gézzel bélelt szűrőbe a túrót, majd hagyjuk lecsöpögni addig, míg a kívánt állagot el nem érjük.
  5. Kb 1 hétig eláll légmentesen lezárt üvegben.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 541
elküldve: 0
receptkönyvben: 153
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan nyitó, Dukan lépegető, Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
konyha: olasz
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

ricotta házilag, házi készítésű ricotta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

charlie007
charlie007 Sun, 2017-04-09 08:47

A leírt mennyiséghez, elengedhetetlen 3.dcl tejszín! A tej és a tejszín, mindenképpen bió legyen! És 90 foknál ne legyen melegebb!

esca
esca Sat, 2016-10-08 15:57

Szia.
Ez nem ricotta hanem túró. A rikottát a sajtkészítés során visszamaradt tejsavóból készítik.

Coook
Coook / Coook Thu, 2014-12-11 13:34

cukorhőmérő, de egyébként az a lényeg, hogy gyöngyözésig kell kb melegíteni és nem szabad forralni, az úgy nagyjából jó lesz

285
tej 2 l
citromlé 85 ml
1 kávéskanál