Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottafánk

Ricottafánk
Ricottafánk
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Túrófánk modern értelmezésben (azoknak, aki egy kis változatosságra vágynak).

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes hozzávalót alaposan összekeverjük (először a ricottát a tojásokkal és a tejföllel, majd a kristálycukor, vaníliáscukor, só következik, a szódabikarbónával elkevert lisztet a végén dolgozzuk a masszába.)
  2. Magasabb falú serpenyőben kétujjnyi olajat forrósítunk, amikor az olaj eléri a megfelelő hőfokot (próbaként beledobunk egy pici masszát), teáskanálnyi kupacokat teszünk a serpenyőbe, és a fánkgolyókat egyenletesen aranybarnára sütjük.
  3. Felmelegített házi készítésű sárgabarack lekvárral kínáljuk.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 64 762
elküldve: 13
receptkönyvben: 535
elkészítve: 22/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrófánk, fánk ricottából, fán túróval, fánk ricottával

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vm2011
vm2011 Tue, 2013-06-25 14:37

kedves Petra!
most készülök újra megsütni a fánkodat.az előző adag nagy sikert aratott,nagyon jó kis recept:))
a dzsemeket(cseresznye/málna,ribizli nélkül/,eper,meggy)a Te útmutatásod alapján készítettem az elmúlt hetekben és szuper lett mindegyik!nagyon ügyes vagy!köszönöm!
szép nyári napokat kívánok:
brumi

szneki
Szneki / szneki Wed, 2011-05-18 13:59

Nagyon fincsi,és rém egyszerű!Mi házi málnalekvárral ettük,mert barack nem volt itthon:)
Üdv.:Zsuzsi

sziszi01
sziszi01 Thu, 2010-08-12 19:51

Szia!
Nagyon jó recept. Finom, mint egy fánk, viszont gyorsabb és egyszerűbb, elronthatatlan! :-)
Köszi

viktoria.n
viktoria.n Mon, 2010-03-22 17:20

Tegnap csináltam meg. A túrófánkot már ismertem, de ez még azt is felülmúlta, istenien finom! Vaniliaöntetet is csináltam hozzá, nekem azzal is nagyon ízlett! Köszi a receptért!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-01-31 14:46

Szia Petra!
Köszönöm a receptet, gyors, egyszerű, nem lehet elrontani (szerintem). Szóval, finom lett! köszi

lubikme
Lubikme / lubikme Tue, 2010-01-26 16:46

Kedves Petra!

Megcsináltam a fánkot és mindenkinek nagyon izlet.Köszi a receptet.

942
ricotta 250 g
finomliszt 250 g
tojás 3 db
tejföl 175 g
szódabikarbóna 1 kávéskanál
cukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
napraforgó olaj 4 dl
sárgabaracklekvár 10 ek