Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottafelfújt

Ricottafelfújt
Ricottafelfújt
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom valami villámgyors édességre vágyott - én pedig villámgyorsan megalkottam ezt a diéta- és IR-barát finomságot :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen gyümölccsel nagyon finom, de az édes ricottához a savanykás bogyós gyümölcsök a legjobbak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A ricottát tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot vagy az édesítőt (én eritritet használtam), és a zabpehelylisztet, majd szép, egynemű krémmé keverjük.
  3. Az epret feldaraboljuk, és óvatosan a krémhez adjuk.
  4. A tojásfehérjét a vaníliával és egy csipet sóval kemény habbá verjük, és laza mozdulatokkal a krémhez forgatjuk.
  5. Szuflé- vagy mignonformába, esetleg egy tortaformába öntjük, és 180 fokon addig sütjük, míg a felfújt szépen megemelkedik, és a teteje aranybarna nem lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 3 666
elküldve: 3
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mortisha

Mióta szakács: 2019.01.03.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ricottás felfújt eperrel, eperfelfújt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

303
ricotta 25 dkg
tojás 2 db
zabpehelyliszt 5 dkg
cukor 10 dkg
eper 15 dkg
vaníliaaroma 1 kávéskanál
1 csipet