Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottagnocchi spárgával és spenóttal

Ricottagnocchi spárgával és spenóttal
Ricottagnocchi spárgával és spenóttal
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi tavaszi csemege, amit csak pár hétig elérhető, úgyhogy hajrá! :) Recept

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gnocchihoz a ricottát szűrőben lecsepegtetjük, ha nedvesebb típust veszünk. Ha szárazabbat, akkor elég villával összetörni.
  2. Aprítóba tesszük a ricottát, a sót, a tojást, a lereszelt parmezánt, a lisztet, és összeturmixoljuk. Ha nagyon lágy lenne a ricotta (minden típus más, úgyhogy ez nagyon könnyen előfordulhat) akkor teszünk még hozzá egy kis lisztet.
  3. Hűtőbe tesszük 15-30 percre. Egy kanállal sütőpapírral bélelt tepsibe szaggatjuk a ricottagombócokat. Félretesszük, míg a spárgát kifőzzük. A spárgák végeit elpattintjuk, 3-5 centis darabokra vágjuk, és lobogó sós vízben 3 perc alatt roppanósra főzzük. Szűrővel kivesszük, és jéghideg vízzel leöblítjük. A főzővizet megtartjuk!
  4. Ugyanabba a vízbe szaggatjuk a ricottagombócokat, kb. tizesével. Ha feljönnek a felszínre, kivesszük, és egy tálba tesszük őket.
  5. A vaj felét egy serpenyőbe tesszük, kiolvasztjuk. Rádobjuk a spenótot, 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk, és eltávolítjuk a serpenyőből. Beletesszük a ricottagnocchikat, és nagy lángon pár perc alatt kicsit megkapatjuk az oldalukat. Utána hozzáadjuk az alaplevet és a maradék vajat, nagy lángon a felére forraljuk, majd ráfacsarjuka citrom levét, sózzuk,l borsozzuk, hozzáadjuk a spárgát és a spenótot, és 2 perc alatt összemelegítjük az egészet. Frissen reszelt parmezánnal megszórva azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 906
elküldve: 0
receptkönyvben: 95
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
537 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spárgás-spenótos ricottagnocchi

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ildiko.sipos
ildiko.sipos Sun, 2018-05-06 15:57

Ma elkészítettem ebédre, és nagyon-nagyon jó lett!!! Én nem szaggattam ki külön sütőpapírra a gombócokat, de amúgy mindent úgy csináltam ahogy a receptben van. Tuti máskor is meg fogom csininálni :)

481
ricotta 50 dkg
parmezán sajt 10 dkg
tojás 1 db
1 ek
finomliszt 50 g
zöldspárga 35 dkg
spenót 80 g
újhagyma 2 közepes db
vaj 3 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
alaplé 1 dl