Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottakrémes kosárka

Ricottakrémes kosárka
Ricottakrémes kosárka
62 perc / előkészület: 40 perc sütés: 22 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ildihó Citromos ricottakrém tortája nagy kedvenc nálunk, már többször is megsütöttük. Itt az általa ismertetett citromos ricottakrémet használtam fel a kosárkák töltéséhez.
Ebből a mennyiségből kb. 35 darab lesz, ennyi fér rá egyszerre egy sütőlapra.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, ha szükséges kevés tejet is adunk hozzá, majd hűtőbe tesszük.
  2. A krém hozzávalóit összekeverjük egy tálban.
  3. Elővesszük, és újra átgyúrjuk a tésztát, majd kis gombócokat formázva belőle, a formákba nyomkodjuk őket. Nem szükséges vajjal vagy margarinnal kikenni a formákat.
  4. A tésztával kibélelt kosárkaformákba vékonyan baracklekvárt kenünk.
  5. Ezután megtöltjük a krémmel a kosárkákat: ennek legegyszerűbb módja, ha a tölteléket csőrös mérőedénybe vagy kancsóba öntjük, majd így töltjük fel vele a kosárkákat azok magasságánál kb. 2 mm-rel alacsonyabb szintig. (Sütés közben a tészta kicsit feljön.)
  6. A kosárkák tetejét tetszőleges gyümölcsökkel és/vagy mandulaforgáccsal díszítjük.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 212
elküldve: 2
receptkönyvben: 81
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csicseriborsó

Mióta szakács: 2010.03.01.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

ricottás-citromos gyümölcskosárka, ricottakrémes gyümölcskosár

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ildihó
Ildihó / Ildihó Wed, 2011-05-11 13:30

De szuper! :) Nagyon örülök, hogy ennyire szeretitek azt a bizonyos citromos sütit! :) Ahogy elnézem, nálunk meg a Te változatod lesz nagy kedvenc, irtó guszta!
Úgyhogy köszönöm a receptet :)

Topkapi
Csicseriborsó / Topkapi Wed, 2011-05-11 13:36

Szia Ildihó!
Arról, hogy mennyire szeretjük a citromos sütidet, sokat elárul, hogy nemsokára egy 50. születésnapra kell megsütnöm, méghozzá az ünnepelt kérésére. Csak dupla adagot fogad el belőle... :)
Üdv,
Csicseriborsó

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-04-04 21:07

Kedves csicseriborsó!
Azt hiszem, hogy ebben az esetben ez nagyon megéri:-)))
Még egyszer köszi, kosárkázok, csak ilyen fincsi dolgot tehessek bele, eszembe nem jutott volna ez az ízkombináció:-))
Elmentve, a csodás epreim elindultak, hisz itt a tavasz, várom, ezerrel, mikor lesznek, és kosárkázok:-)))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-04-04 20:57

Kedves csicseriborsó!
Ez a finom kis falatka felvonulás, valami fantasztikus!!:-)))Elvarázsoló, már ránézni, hát még ha elkészíti az ember, nem tudom mikor, de amint lesz friss eprem, ezt elkészítem, az tuti!:-)))
Köszönöm:-))
Szép estét!
Éva-Anyóca

Topkapi
Csicseriborsó / Topkapi Mon, 2011-04-04 21:01

Szia Éva-Anyóca!
Mint minden kosárka, ez is munkás egy kicsit, de megéri a fáradságot! :)
Jó sütögetést!
Üdv,
Csicseriborsó

658
finomliszt 48 dkg
margarin 15 dkg
porcukor 10 dkg
tojás 3 db
sütőpor 0.5 csomag
tej 0.5 dl
sárgabaracklekvár 34 ek
ricotta 250 g
joghurt 100 g
tojás 2 db
citrom 1 db
cukor 80 g
vaníliás cukor 1 csomag
étkezési keményítő 1 evőkanál
eper 10 dkg
mandulapehely 2 dkg