Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottakrémes manócipő

Ricottakrémes manócipő
Ricottakrémes manócipő
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zöldséglevesem után maradt néhány kelkáposztalevelem. Olyan szépek voltak, hogy nem volt kedvem összevagdosni őket. Addig gondolkoztam, kitaláltam, hogy megtöltöm őket, és mivel épp gyerekeket vártunk vendégségbe, bizony jó ötletnek is tűnt. Az egyikük megjegyezte:
- Olyan, mint egy manócipő! - majd rögtön állást foglalt újsütetű szerzői joga mellett, és megkért, hogy így tegyem fel a receptet.
A tölteléket úgy ízesíthetjük, ahogy csak szeretnénk - vagy, ahogy ők szeretik.
De talán nem csak a gyerekeknek ízlik majd...


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

pH besorolás: enyhén lúgosít.
Erről bővebben itt olvashatsz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forró vízben főzzük elő félkészre a kelkáposztaleveket. Épp annyira, hogy még jól hajtogathatóak legyenek. Szedjük ki őket, csepegtessük le alaposan, és tegyük félre hűlni.
  2. Készítsük el a tölteléket. Ehhez keverjük össze az összes hozzávalót, a gombát aprítva - a szalonna és a hagyma kivételével. A hagymát vágjuk apróra, olajon pirítsuk aranybarnára, és ha kicsit kihűlt, adjuk a töltelékhez. Az egészet dolgozzuk össze, kóstoljuk, és sózzuk, borsozzuk.
  3. Fogjunk egy kelkáposztalevelet, fektessük a tenyerünkbe, majd tegyünk egy adag masszát a közepébe. Az ujjainkkal fogjuk, és cérnával kössük össze a csomagot. Tekerjünk köré egy szelet szalonnát.
  4. Ezt ismételjük addig, amíg a massza el nem fogy. A darabszám függ attól is, mekkorák a levelek.
  5. Ültessük a cipőket jénaiba, vagy olyan edénybe, amit le lehet fedni, öntsünk alá 1 dl vizet. Fedjük le, majd 170 fokon fél óra alatt pároljuk készre.
  6. Tálalás előtt távolítsuk el a cérnát, és néhány csepp Worchester szósszal kínáljuk. De Mr. és Mrs. Smith Alfredo szószával az igazi! :-)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 556
elküldve: 1
receptkönyvben: 84
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sajtos-gombás-ricottás kelkáposztabatyuk baconnel, túrós töltött kelkáposzta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zit
Zit / Zit Sat, 2010-01-30 18:03

Manócipő... Ez jó... :-) :-) :-) Én szerintem minden receptet a Gyerekeknek kellene elnevezniük! Na jó, megyek kelkáposztáért. :-)

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2010-01-30 19:37

:-D
Így is van. Mi is jót mulattunk rajta. Azóta Florian természetesen leellenörizte, hogy valóban betartottam-e amit ígértem, nevezetesen, hogy tényleg manócipönek hívtam-e. Le kellett vele ülni, felmenni a sztaki-ra és megmutatni, hogy a manó és a cipö németül is teljesíti a követelményeket. Nagyon szigorú volt ám! :-S

361
ricotta 250 g
tojás 1 db
finomliszt 3 csapott ek
gomba 2 közepes db
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
sajt 3 dkg
citromlé 1 tk
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kelkáposzta levél 8 közepes db
bacon 8 szelet
worcestershire-szósz 0.5 teáskanál