Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottás avokádó dip

Ricottás avokádó dip
Ricottás avokádó dip
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy frissítő citromos dip zöldségekhez vagy friss kenyérhez.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ricottát elkeverjük a citromhéjjal, 2 tk citromlével és 1 ek olajjal. Sóval és a chilipehellyel fűszerezzük.
  2. Az avokádót elfelezzük, kimagozzuk, meghántjuk, a húsát apró kockákra vágjuk. Az avokádót elkeverjük a maradék citromlével. A metélőhagymát gyűrűkre vágjuk.
  3. Az avokádó felét a ricottához adjuk, és botmixerrel pürésítjük. A ricottás avokádókrémhez keverjük a megmaradt avokádót (egy pár kivételével) és a metélőhagymát.
  4. A dipet megszórjuk a maradék avokádóval, és meglocsoljuk a maradék olajjal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 091
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

ricottás avokádókrém, ricottás-avokádós mártogatós, ricottás-avokádós kenőke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

152
ricotta 125 g
citromlé 3 tk
citromhéj 0.5 tk
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
chilipehely 0.25 tk
avokádó 1 közepes db
snidling 0.5 csokor