Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottás gnocchi gombaszósszal

Ricottás gnocchi gombaszósszal
Ricottás gnocchi gombaszósszal
60 perc / előkészület: 55 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tréfás, hogy a tészta néz úgy ki, mintha gomba lenne, közben a kalaposokat a szószban találjuk. Egy olasz főzős műsorban láttam ezt a receptet, utána fejből próbáltam meg leutánozni, elég jól sikerült szerintem. Kóstoljátok meg, hogy ti is ezen a véleményen legyetek. Húsimádóknak mehet egy kis pirított baconkocka-szórás a tetejére. Vegáknak pedig pirított gombaszeletek és/vagy pirított piros kaliforniai paprikakockák, esetleg sárga céklachips. A friss borsszórás és a petrezselyem a gomba legjobb társai, ne hagyjátok le a tányérról ezeket sem!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A szószhoz

A díszítéshez

ajánlat

Ricottás gnocchit más szósszal is készíthetünk: paradicsomos, spenótos vagy például sütőtökös krémmel is jó ízkombinációt alkot.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a tésztát gyúrjuk be. Egy nagy tálba öntjük a lisztet, ráütjük a tojást, a reszelt parmezánt, sózzuk, borsozzuk, reszelünk rá egy csepp szerecsendiót, és hozzáadjuk a papírtörlőn lecsöpögtetett vagy gézen átnyomott ricottát. Villával összekeverjük az egészet, majd kézzel összegyúrjuk. A tálban letakarva a hűtőbe tesszük egy fél órára.
  2. Közben elkészítjük a díszítéshez a zöldségeket. A gombákat megmossuk. Egy-két szép fejnek a közepéről vágunk 9-12 szép szeletet, ezeket egy serpenyőben – amelyikben majd a szósz is készül – egy csepp olívaolajon megpirítjuk mindkét oldalukon. Mellette vagy utána a mosott, felcsíkozott, kockázott kaliforniai paprikát is megpirítjuk picit. A zöldségeket külön tányérra szedjük.
  3. A serpenyőben újabb kanál olívaolajon megpirítjuk a kockázott hagymát, rádobjuk az ugyancsak kockázott gombát, sózzuk, borsozzuk, friss kakukkfüvet és rozmaringot morzsolunk rá, közepes lángon lepirítjuk az egészet. Tejszínnel felhúzzuk, picit összeforraljuk, majd egy magas edénybe átöntve botturmixszal összepürézzük.
  4. Miközben készül a szósz, vagy utána, elkezdhetjük a tésztakészítést. A gombócot a hűtőből kivéve egy munkalapon nyolc részre vágjuk. Ezeket egyenként pufi hurkába sodorjuk, és 6-6 kis részre vágjuk. Ezeket a darabkákat két tenyerünk között golyókba formázzuk. Az így kapott gömbökbe, ha van otthon kb. 2-2,5 cm átmérőjű kiszúróformánk, akkor azt, ha nincs, akkor egy vastagszélű gyűrűt vagy egy kartonból készített hengert belenyomunk félig, aztán kihúzzuk. A formát a belenyomás előtt mindig mártsuk lisztbe. A tésztának úgy kell a beavatkozás után kinéznie, mint egy apró gombafej a szárával.
  5. A gomba formájú tésztákat 2-3 turnusban, lobogó, forrásban lévő, sós vízbe dobjuk úgy, hogy miután feljöttek a víz felszínére még további 3 percig főzzük őket. A kész gomba-gnocchikat jól leszűrjük, és a serpenyőben vajon vagy olívaolajon picit átpirítjuk, sózzuk-borsozzuk.
  6. Jöhet a tálalás. A tányérokra húzunk 2-2 gombakrémcsíkot, ezekbe ültetjük a gomba-gnocchikat, melléjük sült gombaszeleteket és paprikakockákat helyezünk, megszórjuk az egészet frissen reszelt parmezánnal és aprított friss petrezselyemmel. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 334
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
342 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gombás gnocchi, gombaszószos gnocchi, ricottagnocchi, ricottás gnocchi

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

295
finomliszt 140 g
ricotta 250 g
tojás 1 db
parmezán sajt 50 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
csiperkegomba 500 g
vöröshagyma 1 közepes db
rozmaring 1 szál
kakukkfű 3 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
vaj 1 ek
habtejszín 200 ml
piros kaliforniai paprika 0.8 közepes db
csiperkegomba 1 kis db
petrezselyem 3 szál
parmezán sajt 10 g