Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottás-mascarponés mini epertorták

Ricottás-mascarponés mini epertorták
Ricottás-mascarponés mini epertorták
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Előszóként szeretném neked elmondani, hogy azért csinálok előszeretettel inkább mini tortákat, mert számomra fontos, hogy ne csak a számmal, hanem a szememmel is egyek és gyönyörködjek az ételben, amit a tányérokra teszek. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha úgy érezzük, nem szeretnénk bíbelődni a tortácskákkal, nyugodtan süssünk egy nagy kör alakú tortát, a recept úgy is működik.
  2. A recept hozzávalóinak első fele a tészta alapanyaga. A 8 tojásfehérjét az egy csipet sóval és eritrittel verjük kemény habbá, majd több részletben egy spatula segítségével óvatosan, nagy mozdulatokkal adjuk hozzá a tojássárgákat.
  3. A zablisztet és a süteménylisztet keverjük össze egy tálban, és ezt is több részletben szitáljuk a tojáshabhoz, s ugyanolyan óvatosan mint az előbb, keverjük össze. Akkor lesz jó a tészta, ha szép simára sikerült összekeverni.
  4. Ezután szórjuk bele a vaníliaőrleményt (ha nincs ilyenünk otthon, akkor vaníliaaroma is megteszi) és az étcsokoládé-pasztillát is.
  5. Ha mindennel elkészültünk, akkor egy nagyobb tepsit alaposan kenjünk ki olívaolajjal (vagy vajjal), és simítsuk el benne a tésztát, majd dobjuk 180 fokra előmelegített sütőbe. Úgy 45 percig vagy tűpróbáig süssük, de arra figyeljünk, hogy ne nyitogassuk a sütőajtót. Ha elkészült, mielőtt kivennénk a tepsiből, teljesen hűtsük ki.
  6. Most következik a krém. Egy robotgéppel kezdjük el keverni a ricottát, majd adjuk hozzá a mascarponét és a görög joghurtot is. Az epreket vágjuk fel apró kockákra, és folyamatos kevergetés mellett dobjuk a krémhez. Bevallom, én a zselatinnal nem szeretek bíbelődni, így én ezen a ponton csak simán beleszórtam a többi alapanyaghoz. Ha ezeket simára elkevertük a robotgéppel, minden további alapanyagot keverjünk hozzá, s pihentessük hűtőben nagyjából 2 órát, hogy megkeményedjen.
  7. Miután minden pihent és kihűlt, vegyünk elő egy borospoharat, majd kezdjük el a tésztalapot kiszaggatni a pohárral. Ha a tésztánk vastag lett, akkor nyugodtan vágjuk ketté a lapokat. (Amennyiben szükségét érezzük, nyugodtan vegyünk elő még egy borospoharat, és keverj egy 2/1-es rozéfröccsöt!)
  8. A felesleges tésztát toljuk félre, ne dobjuk ki! Kezdődhet a torták összerakása: fogjunk egy alapot és egy habzsákot (ha nincs, akkor egy zacskón vágjunk az egyik szélén egy kisebb lyukat), és nyomjunk rá bőségesen a krémből. Ha kész, jöhet rá egy újabb lap. Ennek a tetejét vékonyabban kenjük meg a krémmel, és díszítsük eperrel, csoki-pasztillával vagy a maradék tészta morzsájával.
  9. A maradék krémet és tésztát is használjuk fel: tegyük egy üvegtálkába, és rétegezzük őket, a tetejét pedig díszítsük csokival!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 2 128
elküldve: 2
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zele Tímea

Mióta szakács: 2020.04.14.
3 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, Anyák napja, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mini epertorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

670
zabpehelyliszt 100 g
teljes kiőrlésű liszt 100 g
tojás 8 db
erythritol 80 g
étcsokoládé 100 g
vanília kivonat 1 kávéskanál
1 csipet
ricotta 250 g
mascarpone 250 g
görög joghurt 1 ek
eper 400 g
zselatinfix 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
vanília kivonat 1 kávéskanál
étcsokoládé 100 g
erythritol 30 g