Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottás medvehagymás minipite

Ricottás medvehagymás minipite
Ricottás medvehagymás minipite
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna valami egészségesebb - esetleg diétába is beleférő - pitét készíteni. Így született ez meg...

hozzávalók / 3 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, lenmagot összemorzsoljuk a margarinnal, majd pár evőkanál hideg vízzel - és egy kis sóval - tésztát gyúrunk belőle. Hűtőben pihentetjük, addig elkészítjük a tölteléket.
  2. A medvehagymát apróra vágjuk. Kikeverjük a ricottával, tejföllel és a tojásokkal. Ízlés szerint fűszerezzük (só, bors, szerecsendió). Egy kis keményítőt vagy lisztet keverhetünk hozzá, de nem szükséges (én általában kihagyom).
  3. A tésztát kinyújtjuk, a minipiteformákba nyomkodjuk egyenként (nekem 12 db lett ebből a mennyiségből). Belekanalazzuk a tölteléket (ha valaki szeretné, a tetejére szórhat sajtot is).
  4. 180 fokon sütőben sütjük (kb. 20-30 percig). Érdemes figyelni, ha kicsit pirul a teteje, akkor jó.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 724
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicaboca

Mióta szakács: 2015.03.19.
11 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tavasz
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
fogás: hideg előétel
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna, vacsora

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldfűszeres pite, ricottás lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

622
finomliszt 120 g
lenmag 30 g
margarin 60 g
víz 2 ek
0 ízlés szerint
ricotta 250 g
tejföl 4 ek
medvehagyma 0.5 csokor
tojás 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint