Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottás mézes fügetorta

Ricottás mézes fügetorta
Ricottás mézes fügetorta
65 perc / előkészület: 10 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elég sok fügét vettem. Eszem is, főzéshez is használom, fügetortára is készültem már régen. Ezt most mind kipipálhattam. Egyébként nagyon könnyű édesség lett belőle. (Így utólag a magam ízlése szerint egy egész citromot tennék bele). Mit beszélek itt magam ízléséről, meg kellett volna kóstolnom. Tulajdonképpen csak az a baj, hogy nem vagyok édesszájú, viszont imádom a citromot. Nem szeretnék elrettenteni senkit, mert a torta finom.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta összetevőit gyorsan összekeverjük, folpack-ba csomagolva 1/2 órára hűtőbe tesszük, majd két réteg folpack között kerekre nyújtjuk, egy piteformát kibélelünk vele.
  2. A sütőt előmelegítjük 170 fokra hőlégkeverésen. A tésztára sütőpapírt teszünk, és a belsejét teleöntjük száraz babbal, vakon sütjük 10 percig, majd a babot és papírt kivéve további 5 percig.
  3. Ezalatt a tojást kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval felverjük kemény habbá. A sárgáját a ricottával, mézzel, citrommal habosra keverjük, belevegyítjük a tojáshabot.
  4. Az elősütött tésztát megszórjuk a búzadarával, és rákanalazzuk a ricottás masszát. Tetejére negyedekbe vágott fügét, és fél diószemeket teszünk.
  5. 160 fokon hőlégkeverésen 40 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 365
elküldve: 2
receptkönyvben: 83
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fügés pite, pitetorta, ricottás torta fügével

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anita.suzuki
anita.suzuki Sun, 2013-10-06 13:47

Nagyon-nagyon finom!!! Igaz, hogy nem ricottával csináltam, hanem lidl-s friss túróval, de nagyon jó lett. Köszönöm:Anita

431
finomliszt 8 dkg
vaj 5 dkg
tojás 0.5 db
xilit 3 dkg
1 csipet
búzadara 1 evőkanál
ricotta 20 dkg
vanília kivonat 1 teáskanál
tojás 1 db
citrom 0.5 db
méz 3 ek
1 csipet
füge 2 db
dió 2 dkg