Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottás-parmezános canederlini

Ricottás-parmezános canederlini
Ricottás-parmezános canederlini
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Dolce Vitát szerettem volna megviccelni ezzel a recepttel, emiatt is került bele oly sok oregánó. A receptből kb. 12-14 pici knédli készíthető.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Reszeljük le a parmezánt, majd egy tálban alaposan kavarjuk el a ricottával, liszttel, tojássárgájával, zsemlemorzsával, csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval és egy csipet frissen őrölt feketeborssal. Hagyjuk egy kicsit állni, hogy a zsemlemorzsák megszívhassák magukat.
  2. A kis konzerv paradicsomot adjuk egy edénybe, majd pürésítsük botmixerrel. A fokhagymagerezdet pucoljuk meg, majd 4 részbe vágva adjuk a paradicsomhoz. Rottyantsuk fel legalább egyszer, s főzés közben ízesítsük sóval, frissen őrölt feketeborssal és egy csipet cukorral. Mossuk meg az oregánót, s csipkedjük le a leveleit. Néhány szép levelet tegyünk félre díszítésre. A többi levelet vágjuk apróra és szórjuk bele a paradicsommártásba. Ízlés szerint adjunk hozzá egy kevés vodkát is. Kavarjuk el jól, s tartsuk melegen a paradicsommártást.
  3. Nedves kézzel gyúrjunk kb. 1,5-2cm átmérőjű golyókat a ricottás-parmezános masszából. Egy nagy átmérőjű edényben forraljunk fel bőven sós vizet. Miután meggyúrtuk az összes golyót, dobáljuk bele a forrásban lévő vízbe, s várjuk meg míg maguktól felúsznak a víz felszínére (ez kb. 1,5 percig tart). Egy szűrő segítségével vegyük ki a kész knédliket a vízből, s hagyjuk egy kicsit lecsöpögni.
  4. A paradicsommártással együtt forrón tálaljuk. Néhány félretett oregánólevéllel és pár csepp balzsamecettel díszítsük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 226
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Beatbull

Mióta szakács: 2008.07.04.
6 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
fogás: amuse-bouche
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

malna58
malna58 Mon, 2012-04-02 08:29

Hát ez első ránézésre egyfajta túrógombóc "gazdagon"......tetszik, bár parmezánt mi mezei népek nem fogunk használni..és szeretjük a mi egyszerű túrógombócunkat.. azt is lehet édesre ,sósra, ízesítve. bármilyen zöld fűszerrel..... Ha egy egész tojás kerülne bele nem állna össze könnyebben?
Azt nem értem h. miért "knédlized", az én ismereteim szerint azt nem főzik ,hanem gőzölik... ha nem tévedek...A címbe szereplő név az eredeti olasz neve a gombócnak?
jó főzőcskézést ma is!

Beatbull
Beatbull / Beatbull Mon, 2012-04-02 08:55

Leegyszerűsítve mondhatnánk sajtos (sós) túrógombócnak is, igen.
Olaszul knédlicske, azaz canederlini. Itt német területen is főzik a knédliket (Kloß ill. Knödel), mindössze a cseheknél ismerem gőzölve. Szóval maga a knédli név nem szűkíti le szerintem, hogy főzzük vagy vízgőzben készüljön-e.

malna58
malna58 Mon, 2012-04-02 10:04

Köszönöm az infót, akkor tehát főzik is a knédlit.:)

attilafeher
Fehér Attila / attilafeher Thu, 2011-04-28 14:43

Szia!

Köszi a receptet, megcsináltam a vendégeknek belvárosi olasz étteremben, nagyon szerették, még a tulajok (olaszok) is nagyon dícsérték!

Beatbull
Beatbull / Beatbull Mon, 2008-07-07 12:55

Örülök, hogy ízlettek! Nyugi, nálam sem sikerült mindegyik olyan szépre - a két legszebbiket kaptam lencsevégre ;)

Beatbull
Beatbull / Beatbull Sat, 2008-07-05 14:13

Remélem jól sikerült ;)
Elég egyszerű kis golyók, máshol is megállnák a helyüket, nem csak paradicsomos mártásban. Habár ez adja így a klasszikus olasz színeket ;)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2008-07-07 12:00

Nagyon finom lett, ha nem is sikerültek annyira szépen, mint a Tieid, de a vendégeknek így is nagyon ízlett, köszi a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2008-07-04 10:47

Este vendégek jönnek, ez lesz az üdvözlőfalat, olasz menüt terveztem, pont jókor jött:)

297
ricotta 10 dkg
parmezán sajt 3 dkg
finomliszt 2 evőkanál
tojássárgája 1 db
zsemlemorzsa 2 ek
konzerv paradicsom 10 dkg
fokhagyma 1 gerezd
vodka 10 ml
oregánó 3 szál
cukor 1 csipet
szerecsendió 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint