Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottás parmezántorta

Ricottás parmezántorta
Ricottás parmezántorta
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Parmezánt kedvelőknek ajánlom, igen intenzíven érezni az ízét.
Hidegen és meleg egyaránt finom!


hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyér héját levágjuk, csak a puha részt használjuk. A kenyérbelet robotgéppel morzsaszerűvé aprítjuk, majd hozzáadjuk az olívaolajat.
  2. Egy kb. 23 cm átmérőjű tortaformába tesszük a kenyeret és lenyomkodjuk.
  3. Összekeverjük a ricottát, a tojást , a reszelt parmezán sajtot, a tejszínt, az őrölt borsot, a sót és az aprított petrezselymet.  Ráöntjük a  kenyérre.
  4. Előmelegített 190 fokos sütőben 20 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, rákarikázzuk a paradicsomot és még 20 percre visszatesszük a sütőbe.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 485
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

ricottás sajttorta, sajttorta parmezánnal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

447
ricotta 25 dkg
kenyér 35 dkg
olívaolaj 4 ek
parmezán sajt 12 dkg
petrezselyem 1 csokor
főzőtejszín 8 ek
1 kk
tojás 3 db
paradicsom 60 dkg
bors 0 ízlés szerint