Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottás pizza

Ricottás pizza
Ricottás pizza
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kissé eltérő a megszokott, tocsogó, nehéz pizzáktól, de úgy gondolom, érdemes kipróbálni, mert finom és különleges.

hozzávalók / 3 adag

Tészta

Feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk belőle.
  2. Letakarva a duplájára kelesztjük.
  3. Közben a félkarikára vágott hagymákat 2 3 ek olajon kevés sóval megdinszteljük, majd hűlni hagyjuk.
  4. A ricottát elkeverjük a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk, és beleforgatjuk a kihűlt hagymát.
  5. Egy kb 33 centiméter átmérőjű pizzasütőt olajjal kikenünk.
  6. A megkelt tésztát egy kicsit átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formánkat úgy, hogy a széleit egy kissé felhúzzuk a peremre.
  7. Belesimítjuk a ricottás masszánkat, megszórjuk finomra vágott rozmaringgal, és kb. 20 percig ismét kelni hagyjuk.
  8. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra, berakjuk a pizzánkat, és kb. 30 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a massza egyben áll rajta, és egy kissé megpirul a tésztával együtt.

Tipp: ízlés szerint gazdagíthatjuk a tölteléket csíkokra vágott füstölt sonkával is.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 352
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pizza ricottával, ricottával rakott pizza, pizza ínyenceknek

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lindros
lindros Sun, 2014-03-30 06:15

Remek! Fogyasztható melegen, hidegen. Feltétként, önmagában. Elmondható, hogy egy univerzális, tökéletes ízharmóniával rendelkező pizza. Én kipróbáltam, és ajánlom másoknak is.

870
finomliszt 30 dkg
élesztő 2.5 dkg
napraforgó olaj 2 ek
1 teáskanál
cukor 1 dkg
víz 1.5 dl
ricotta 35 dkg
tojás 3 db
vöröshagyma 2 közepes db
lila hagyma 2 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 1 szál
napraforgó olaj 5 ek