Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottás sajttorta

Ricottás sajttorta
Ricottás sajttorta
85 perc / előkészület: 15 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sajttorták egyik variációja ez, ami a mandulától és a narancsdzsemtől érdekes ízű. Nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta összeállításához egy tálba öntjük a darált mandulát, a lisztet, a cukrot, a csipet sót és a fahéjat. Az alapanyagokat összekeverjük. A felolvasztott vajat a tojás sárgájával jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a száraz anyagokhoz. Morzsás állagúra dolgozzuk össze.
  2. Egy tortaformát kivajazunk és kilisztezünk, majd tésztát belehelyezzük, jól elegyengetjük. Előmelegített 180 °C –os sütőben, légkeverésen ,15-20 perc alatt világos színűre sütjük.
  3. Amíg a tészta hűl, a töltelék alapanyagait elektromos habverővel simára keverjük.
  4. Amikor kihűlt a tészta a tetejét megkenjük narancsdzsemmel/ vagy meghintjük kandírozott narancshéjjal.
  5. A tésztára öntjük a krémet és kb. 45 perc alatt 180 °C –os sütőben, légkeverés módon megsütjük. Nem baj, ha a krém teteje kicsit remegős marad.
  6. Egy éjszakára tegyük hűtőbe.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 53 097
elküldve: 3
receptkönyvben: 251
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajttorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

catalinca
catalinca Sun, 2010-12-05 22:22

A likőr neve helyesen: Limoncello. A krémhez nem lenne elég csak a ricotta? (Ekkor kevésbé zsíros volna.)

991
mandula 10 dkg
finomliszt 6 dkg
cukor 5 dkg
vaj 6 dkg
tojássárgája 2 db
1 csipet
fahéj 1 csipet
ricotta 20 dkg
mascarpone 20 dkg
krémsajt 12.5 dkg
cukor 12 dkg
tojássárgája 1 db
tojás 2 db
limoncello 2 ek
étkezési keményítő 1 evőkanál
1 csipet
kandírozott narancshéj 4 ek