Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottával töltött gömbcukkini

Ricottával töltött gömbcukkini
Ricottával töltött gömbcukkini
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét megjelentek a piacon ezek a kis csodák. :) Most nem a szokásos darált húsos-paradicsomos töltelékkel készítettem, hanem egy teljesen más ízvilággal. A töltelék receptjét egy újságban találtam. Érdemes elkészíteni, nagyon finom, könnyű, nyári fogás.

hozzávalók / 3 adag

A töltelékhez

A sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkiniket alaposan megmossuk. Tetejüket éles késsel levágjuk, és kanállal kikaparjuk a közepét.
  2. Tűzálló tálba helyezzük a kis gömböket, és belsejüket megszórjuk kakukkfűvel, sóval és frissen őrölt borssal. Kevés vizet és olívaolajat öntünk alá, és előmelegített sütőben kb. 180 fokon picit előpároljuk.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket. A vöröshagymát finomra vágjuk, és olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a héjától megszabadított, feldarabolt paradicsomot. Pár percig főzzük, hogy a paradicsomból kiszabaduló nedvesség elpárologjon. Majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a friss bazsalikomot, és hagyjuk kihűlni.
  4. A ricottát alaposan elkeverjük a felvert tojással, és hozzáadjuk a kihűlt paradicsomos-hagymás ragut. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a kis kockákra vágott mozzarella sajtot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az ízesítéssel lehetünk kicsit bátrabbak, mert a ricottának elég semleges az íze.
  5. A töltelékkel megtöltjük a már félig puha cukkiniket, a tetejüket megszórjuk frissen reszelt parmezánnal, és visszadugjuk a sütőbe, amíg a sajt szépen aranybarnára pirul.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 142
elküldve: 2
receptkönyvben: 101
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ricottás töltött cukkini, gömbcukkini ricottával töltve, töltött gömbcukkini

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

521
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 1 közepes db
bazsalikom 1 csokor
ricotta 25 dkg
tojás 1 db
zsemlemorzsa 4 ek
mozzarella 5 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
cukkini 6 kis db
víz 1.5 dl
kakukkfű 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
parmezán sajt 7 dkg