Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottával töltött rántott gomba

Ricottával töltött rántott gomba
Ricottával töltött rántott gomba
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit uncsi volt már a gombapaprikás és a gombaleves, ezért találtam ki a töltött gombát, de nem akartam, hogy összeessenek a sütőben, így hát a rántott gombát ötvöztem a töltött gombával. Mondhatom, nagyon jól sikerült!

hozzávalók / 4 adag

A gombához

A panírozáshoz

ajánlat

A gombaszárakat sem kell kidobni, én gombás rizst készítettem belőle, de lepárolva kis hagymával a fagyasztóban is elpihenhet.
Ehhez az ételhez tudom ajánlani a tartármártást, de sima majonézzel is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ricottát összekeverjük a reszelt sajttal, apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal és ízlés szerint a zöldfűszerekkel.
  2. A gombafejeket megtisztítjuk, tönkjétől megszabadítjuk.
  3. Megtöltjük a gombákat a töltelékkel, majd egyenként bepanírozzuk őket. (Én tojással és zsemlemorzsával duplán paníroztam.)
  4. Bő olajban kisütjük úgy, hogy először a töltelékes felével lefelé tegyük az olajba, különben hajlamos kirepedni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 141
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

mirnix

Mióta szakács: 2011.05.08.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rántott gomba ricottával töltve, töltött rántott gomba

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

924
gomba 0.5 kg
ricotta 25 dkg
sajt 10 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 20 dkg