Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rigó Jancsi a Nosalty konyhájából

Rigó Jancsi a Nosalty konyhájából
Rigó Jancsi a Nosalty konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A magyar cukrászat egyik klasszikus süteménye a pákozdi születésű cigányprímásról kapta  a nevét, aki egy belga hercegtől szerette el milliomos feleségét. A csupacsoki desszertet érdemes otthon elkészíteni - sokkal egyszerűbb, mint elsőre gondolnánk, és valami elképesztően finom!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és még 1-2 perc alatt eldolgozzuk benne.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgákat, kézi mixerrel kikeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a habhoz adjuk, majd hozzászitáljuk a kakaót is, és alaposan összedolgozzuk a tésztát.
  3. Magasabb falú, 32x20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, ha kész, rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk.

A krémhez

  1. A krémhez a csokit gőz felett felolvasztjuk, majd félretesszük.
  2. A tejszínhabból 9 decit kemény habbá verünk. A maradék egy decihez hozzákeverjük a zselatint, és langyosra melegítjük. Nem forraljuk, elég, ha kézmeleg lesz!
  3. A zselatinos tejszínt, a habot és az olvasztott csokit összekeverjük. A tepsit kibéleljük egy sütőpapírral, úgy, hogy két oldalt kilógjon. Az alsó piskótalapot beletesszük a tepsibe, rákanalazzuk és elsimítjuk a krémet, majd rátesszük a tetejét.

A bevonáshoz

  1. A 10 deka csokit összeolvasztjuk a vajjal, rákenjük a süti tetejére, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  2. Másnap egy kést körbefuttatunk a tepsi szélén, a sütőpapír segítségével kiemeljük a süteményt, és felkockázzuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x20 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 14 019
elküldve: 3
receptkönyvben: 282
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
946 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Rigó Jancsi

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KJ
KJ Tue, 2019-02-26 19:09

Inkább tejcsokival fogom legközelebb. Vegyes csokiból csináltam, de utánacukroztam.

KJ
KJ Fri, 2019-02-22 21:34

Étcsokit vagy tejcsokit? Vagy vegyesen?

951
tojás 7 db
1 csipet
cukor 150 g
finomliszt 160 g
sütőpor 1 tk
cukrozatlan kakaópor 25 g
csokoládé 400 g
habtejszín 1000 ml
zselatin 10 g
csokoládé 10 dkg
vaj 3 dkg