Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rikottás töltött padlizsán

Rikottás töltött padlizsán
Rikottás töltött padlizsán
55 perc / előkészület: 45 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az utóbbi évben életmódot váltottam, sokat sportolok és főként zöldségekből készült ételeket eszem. Első pár hónapban még élveztem a sült és főtt zöldségeket, de utána már kezdtek unalmassá válni. Így elkezdtem elhagyni a megszokott recepteket, és megpróbáltam kreatív lenni. Mára ez odáig jutott, hogy sokszor a főzés pillanatában még nem tudom, hogy mi lesz a vége, csak kipakolok pár dolgot a hűtőből, és elkezdek alkotni. A mottóm: hús nélkül is szép az élet... ez nem azt jelenti, hogy nem eszek húst, csak azt, hogy többnyire zöldségeket fogyasztok, húsokból meg inkább csak baromfit és halat.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk a padlizsánt, majd vékony csíkokra vágva besózva pihentetjük kb 1 órán át. Ilyenkor a padlizsán levet ereszt, melyet le kell önteni róla, valamint a pihenő után hideg vízzel öblítsük le róla a sót.
  2. Még a padlizsánunk pihen, addig elkészíthetjük a rikkotás töltelékeket. (Én 3 féle tölteléket csináltam. Sima sós, paprikás és édes barackosat.) A rikottát három két részre szedjük. Az egyik a sós, míg a másik az édes töltelékhez kell majd.
  3. Az elsőt sóval, borssal, mentával valamint egy csepp olívaolajjal összedolgozzuk, ha valaki akarja, akkor megvadíthatja egy kis szalonnával, vagy kolbásszal is.
  4. A második részhez először lecsurgatjuk a barackbefőttet, majd apró kockákra vágjuk. A felkockázott barackot összekeverjük a rikottával, majd egy kis mentát, citromhéjreszeléket adunk hozzá.
  5. A két elkészült tölteléket pár percre a hűtőbe rakjuk, míg elkészítjük a padlizsánt. Erre azért van szükség, hogy a töltelékünk kemény és zamatos maradjon.
  6. A felszeletelt és lemosott padlizsánt törlőkendőn felszárítjuk, majd serpenyőben vajon pirosra pirítjuk. A sütés közben ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl nagy a hőmérséklet, mert a vaj könnyen odaéghet, ha nem találjuk elégnek a vajat, akkor egy kis olívaolajjal is pótolhatjuk a zsiradékot.
  7. A kisült padlizsáncsíkokat egy törlőkendőn pihentetjük, majd a csíkok 1/3-nál a már előzőleg elkészített töltelékből pár centi hosszú és fél centi magas rikotta dombocskát halmozunk fel. Itt lehetőség van rá, hogy a sós töltelék tetejére néhol erős pistát, vagy ajvárt rakjunk. A töltelék elhelyezése után a csíkokat óvatosan feltekerjük, majd fogpiszkálóval átszúrva rögzítjük.
  8. Az így elkészült ételt ízlés szerint rizzsel vagy tört burgonyával tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 542
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

I'm Gaboy

Mióta szakács: 2012.02.10.
5 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: szerb
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
babakonyha: baba-mama
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ricottával töltött padlizsán, őszibarackkal töltött padlizsán, töltött padlizsántekercs

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

welli
welli Thu, 2012-05-24 16:35

Nagyon tetszik a recept. Nem 100%-ban így, de el fogom készíteni. Köszi a tippet! És hajrá az új életmóddal. Én is nemrég álltam át erre és sokkal jobb! Üdv, Eszter

689
padlizsán 30 dkg
vaj 10 dkg
tehéntúró 30 dkg
őszibarack konzerv 10 dkg
csípős paprikakrém 0.25 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromhéj 1 ek
menta 1 szál
olívaolaj 1 ek