Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rillette

Rillette
Rillette
190 perc / előkészület: 10 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van nekem egy szakácskönyvem, nevezetesen Hugh Fearnley-Whittingstalltól (beleizzadtam, mire leírtam a nevét...), a címe sokat sejtető: The River Cottage Meat Book. Egyszer nekem is lesz egy olyan kis házam, mint neki... nade vissza a főzéshez. Szóval ebben a könyvben találtam egy tökéletes receptet, amit hasznosítani lehet, ha több hús is megmaradt, és valamit kezdeni kell vele záros határidőn belül. A rillette-et ízre a lesütött húshoz tudnám hasonlítani, vagy a pecsenyéhez, nagyon finom!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A maradék húsokat (lapocka a legjobb egyébként) ujjnyi darabokra vágjuk, mélyebb tepsibe tesszük, és fűszerezzük. Fahéjjal óvatosan kell bánni, egy fél késhegynyi is bőven elég belőle. Ráöntjük a megolvasztott zsírt és annyi vizet még, hogy ellepje, majd alacsony hőfokon kb. 3-4 órát sütjük, míg szálakra szét nem lehet tépni a húst.
  2. Ha már megsült, 2 villa segítségével szálakra tépjük a sült húst, felöntjük a zsírral, és mehet is a hűtőbe. Én pirítóssal szoktam enni, kovászos uborkával, vöröshagymával.
  3. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 150°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 400
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Bella

Mióta szakács: 2013.03.17.
75 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
adag: 3 főre
kalória: magas
mikor: uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

kocsonya, hús-zselé

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2626
sertéshús 40 dkg
sertészsír 80 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint