Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ripsz-ropsz sajtos

Ripsz-ropsz sajtos
Ripsz-ropsz sajtos
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy igazi sajtos süti sütő mestertől kaptam. Ellenállhatatlan és abbahagyhatatlan!

Pofonegyszerű és villámgyors!

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 8 dkg sajt (reszelve)
  • 1 ek ecet (10 %-os, nem kell megijedni, ettől lesz nagyon finom)
  • 6 ek víz
  • ízlés szerint (kb. 1 teáskanál)

Tetejére

  • 1 db tojás (enyhén felverve)

ajánlat

Lehet duplázni, mert hamar elfogy!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra.
  2. A tetejét megkenjük az enyhén felvert tojással. Derelyeszaggatóval vagy késsel felvágjuk, kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokon aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 49 664
elküldve: 16
receptkönyvben: 278
elkészítve: 19/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Marianna1973

Mióta szakács: 2011.01.31.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos rúd egyszerűen, egyszerű sajtos rúd, gyors sajtos

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

k_emese
k_emese Sun, 2016-02-28 23:23

Ma megsütöttem, fantasztikusan finom! Köszönet a receptért, gyakori vendég lesz nálunk :)

radica947
radica947 Sat, 2015-01-03 16:38

Nagyon régi, jól bevált receptem nekem is, valóban a vízzel vigyázni kell, csak annyit bele, hogy nyújtható legyen, még finomabb, ha egy éjszakát áll, olyan leveles mint ha hájas lenne, kb 1 cm szélesre kell vágni, mert felfelé nő, tehát lehet viszonylag szorosan egymás mellé tenni. Nagyon egyszerű, de annál finomabb!

fehérke37
fehérke37 Sun, 2014-12-28 23:56

Ma megsütöttem, és valóban nagyon finom, de nekem egyáltalán nem kellett vizet tenni hozzá, a nélkül is jól nyújtható tésztává állt össze. Csak egyszerű gázsütőm van, 220 fokra melegített sütőbe tettem, később amikor már közel volt a készhez, akkor visszavettem 180-ra. Valóban gyors és egyszerű, és nagyon finom lett.

763
finomliszt 25 dkg
margarin 25 dkg
sajt 8 dkg
ecet 1 ek
víz 6 ek
0 ízlés szerint
tojás 1 db