Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizses csirke Gregor módra

Rizses csirke Gregor módra
Rizses csirke Gregor módra
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi családi recept, és hasonlót a NOSALTY-n nem találtam. Azoknak ajánlom, akik némi konyhai ismeretekkel már rendelkeznek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

14 C fokos rizlinget ajánlok hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát, zöldpaprikát és paradicsomot apró kockákra vágjuk. A fokhagymát hajszálvékonyra szeleteljük. A libazsírban elkezdjük pirítani a hagymát, majd a fokhagymát. Ha már üveges, akkor hozzáadjuk a zöldpaprikát, és egy fél kávéskanál sót szórunk rá. Ez biztosítja, hogy a hozzávalókból kinyerjük a fölösleges nedvességet. Ha ezzel megvagyunk, akkor rászórjuk a fűszerpaprikát. Gyorsan megkeverjük, és felöntjük egy csésze hideg vízzel, majd tovább főzzük. 10 perc múlva hozzáadjuk a paradicsomot is, és teljesen krém állagúvá főzzük. Erre azért van szükség, mert a csirkehús elég hamar megpuhul, és ha nem így járnánk el, akkor a szétfövetlen hagyma- és zöldpaprikakockák miatt nem lenne szép, krémes a szaftunk. Ebbe a pörköltalapba célszerű beletenni a szívet és zúzát, mert ezek lassabban puhulnak meg, mint a csirke többi alkatrésze.
  2. A csirke minden alkatrészét felhasználjuk, ezért a szokásos módon feldaraboljuk, majd a máját félretesszük. Belehelyezzük az elkészült pörköltszaftba, és felöntjük vízzel annyira, hogy kb. egy ujjnyira ellepje. 40 percnyi lassú főzés után a májat is beletesszük, majd a megmosott rizst beleöntjük, kissé elkeverjük, és lassú tűzön kb. 20 perc alatt készre főzzük.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 2 475
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Greg

Mióta szakács: 2009.06.18.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségekkel sült csirke, csirkés rizs

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tájfun
Tájfun Tue, 2017-02-28 20:13

Most készítettem el annyi különbséggel, hogy raktam bele pár maték zöldborsót.
Nagyin jó lett.

Gregor
Greg / Gregor Tue, 2017-02-14 20:02

Kedves Éva-Anyóca!
Bár szegedi lévén személyesen ismertem Gregor Józsefet, a nevet nem tőle kapta a recept. A baráti körömben szólítanak Gregnek, Gregornak.
Egyébként ez a név is szerepel a regisztrációmban.Megtisztelő, hogy egy általam nagyrabecsült szakács mondott véleményt a receptemről.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2017-02-13 10:58

Tisztelt Vadasi György!

Köszönöm ezt a receptet, igen érdekes, hogy valóban itt még nincs ilyen fenn, mert a fura, hogy ha igazi házi kapirgálós csirkét tudok szerezni, szoktam ilyen mód is elkészíteni .

Az étel neve volt az,. ami azonnal megragadott.
Hogy Miért Gregor, nem jöttem rá, azt hittem, hogy Gregor József énekes miatt, aki igazán szerette a hasát, és sok finom érdekes recept látott tőle napvilágot,......... de itt nem tudom miért kapta ezt a nevet, lehet mégis ez az indoka... :)

A név nem szokványos, mégis ismert, főleg mert a férjem neve is ez............, azonnal tapadt rá a szemem .

Gratulálok a recepthez, nálunk itt a jászságban, ismerős :) .

Nagyon jó további főzőcskézést kívánok.

Gregor Lászlóné , azaz Éva-Anyóca

1154
libazsír 1 ek
csirke 2 kg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
zöldpaprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
fűszerpaprika 1 ek
rizs 2 bögre
0 ízlés szerint
víz 1 l