Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizses csirkenyak pörkölt

Rizses csirkenyak pörkölt
Rizses csirkenyak pörkölt
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám készítette sokat, mikor még gyermek voltam. Én pedig anyukámtól vettem át a receptet.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Savanyú uborka nagyon finom hozzá!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apró kockára vágjuk, az olajon puhára pároljuk, hozzáadjuk a porpaprikát, majd a lecsót.
  2. A nyakát 2-3 cm-es darabokra vágjuk és ezt is beletesszük, sóval, borssal ízesítjük.
  3. Vízzel felöntjük, és majdnem teljesen puhára főzzük. Jó szaftosra!
  4. Beleöntjük a csésze rizst és kb még 30 percig főzzük, közben mindig egy kis vízzel felöntögetjük.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 934
elküldve: 1
receptkönyvben: 72
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

joeanne

Mióta szakács: 2012.04.23.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rizses csirkenyaka pörkölt Nagymamámtól, csirkepörkölt nyakból, csirkenyakból készült pörkölt, csirkepörkölt nyakból rizzsel

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cilinke-56
cilinke-56 Thu, 2012-08-16 22:06

Nagyon guszta !!!!! Örülök a receptnek !Én nem birom megenni a szárnyasok combját és a mellét,
csak a csontos részeket,azokat viszont nagyon szeretem !Szerencsémre egyedül vagyok így ezzel a
családban, így mindenki jól jár.
Ki fogom próbálni !Köszi,hogy felraktad kedves joeanne !

joeanne
joeanne / joeanne Fri, 2012-08-24 21:06

Örülök hogy tetszik ! Nagyon finom. Nekem sajnos a férjem nem szereti de sebaj több marad nekem! :) üdv Joeanne

irenemarton
Csiri. / irenemarton Thu, 2012-06-07 12:03

Az én férjem imádja , nem csak a nyakat, a lábat is,
nem ízléses dolog olyannak hozzászólni aki épp nem szereti ezeket a dolgokat.
Bizony én is megfőzöm, nem szégyen az ha csirke aprólékból csinálok egy borsó levest,
és azt hiszem mint nyugdíjasok sokan megfőzzük, és nekünk is helyünk van itt.
ki kell kérni magunknak, hisz mennyi olcsó régi receptet tudunk, és meglehet csinálni finoman.
Csak hozz ilyen dolgokat, --
szép napot neked--Csiri.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-06-07 23:29

Kedves irenemarton!

Én is szeretem :-))

Egyet értek, én is ezt láttam otthonról, és használom is az alapokat, amiket tanultam.:-))
Jöjjenek az ilyen receptek, tessék csak feltenni, akár Önnek is.:-)
Ez a felrakott rizses csirkenyak meg fantasztikus! :-))
Várom a következő egyszerű, nagyszerű, olcsóbban kijövő mégis laktató és finom fogásokat.:-))
Szép nyárias hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

joeanne
joeanne / joeanne Thu, 2012-06-07 12:19

Ìgy van igaz én csak 35 éves vagyok de spórolni én is tudok! Meg ami finom az finom!!! Köszi , neked is szép napot Üdv Joeanne

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-06-06 20:47

Kedves joeanne!

Részemről köszönöm,- nem túl drága, finom ,kicsit több köret, vagy vele főzött rizs kell (ebben az esetben), igaz nem túl sok a hús rajta ezért, de attól függetlenül nagyon finom, az én nagyszüleim is készítették, anyukám és nagynénéim is, én is szoktam.:-))
Sőt, csirkelábból is.:-)) Ha sertés körömpörkölt lehet, ezek miért nem? :-)
Nagyon jó kis recept.
Szép estét, és holnapra szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

joeanne
joeanne / joeanne Thu, 2012-06-07 11:33

Örülök hogy tetszik! Régen minden részét megették az állatoknak! De manapság úgylátom elveszlenek ezek a régi receptek. Még arra is emlékszem hogy nagymamám vasárnap reggel levágta a tyúkot és a vérét hagymával és tojással elkészítette nekem reggelire . Ès isteni finom volt !!!!! Neked is szép napot ! Üdv Joeanne

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-06-07 23:23

Igen, tényleg, igazad van, hmm, el is felejtettem, majdnem, de csak majdnem, hogy frissen vágott csirke vagy tyúk volt és igaz: a frissen felfogott véres- hagymás tojás...:-))

Én régi emlékeim közt van, az egyik unokabátyám sátras lagzija : - ahol a csodás rántanivaló csirkéket, az udvaron már régóta álló kemencében sütöttek ki, annak is felséges volt az íze,:-)) olyat se ettem azóta sem, pedig volt pár sült csirke és grill csirke az életemben...:-))
-De a sok láb és nyak és belsőrész, mind ment a levesbe, zúza is,stb...:-)) Mesés fincsi csigatésztás tyúkhúsleves volt, rengeteg zöldségfélével, a csirke alkatrészeivel főzve, hatalmas nagy bográcsokban! :-)) Az az igazi lagzis tyúkhúsleves, azóta is. Nekem.:-))

A csúcsok csúcsa a lábak voltak, a csirkelábak...megkérdeztem ki lettek dobva? mire anyukám nővére, az örömanya mondta, hogy nem, menjek be a kiskonyhába, ott főzték meg a csirkék megtisztított lábait valódi pörkölt alapon, valódi pörköltnek. Az illata mesés, az íze is, se kenyér, se krumpli, semmi nem kell hozzá, mi ott unokatesók, és ismerős gyerekek sokasága leültünk és ettük a friss csirkeláb pörköltet, és rágcsáltuk le a húst róla, ...ez egy nagyon nagy élmény, és emlék nekem.:-D
Persze, hogy más ételt is tudjunk este a lagziba enni, ezért megszámoltak minket, és annyi fele vették a maradék csirkeláb pörköltet, és hazavihettük, hogy a lagziban ehessünk..-))

Nagyon jó házias ételek receptjeit tedd csak fel bátran, attól finomabb nincs is.:-))
Szép pénteket és közelgő napos hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

joeanne
joeanne / joeanne Mon, 2012-06-18 21:22

Azóta is szivet keresek! Sajna itt a hentesnél csak a májjal eggyütt lehet kapni. Ès túl sokág tart míg egy adagra való összejön . De igérem hogy összegyüjtöm :) Szép hetet kívánok Üdv Joeanne

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-06-18 21:48

Kedves joeanne!

Nem baj, kivárom, annál finomabb lesz, mikor végre el fogod tudni készíteni! :-))
Remélem, hogy holnap kapok a húsboltban, de én ki fogom rántani, bár ebbe a melegbe,...nem tudom:-))
Majd kiderül:-))
Szép nyárias napokat kívánok!
Éva-Anyóca

joeanne
joeanne / joeanne Fri, 2012-06-08 12:54

Köszönöm szépen kedves szavaid! Tegnap csirkeszív pörköltöt csináltam , az is szuper volt . Csak elfelejtettem lefényképezni. Sebaj majd jövőhéten megcsinálom mégegyszer! Szép hétvégét neked is . Üdv Joeanne

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-06-09 00:30

Kedves joeanne!

Várom a csirkeszív pörkölt feltett recijét és a fényképet, tényleg nagyon finom az is, igazad van.-)))

Én is szeretem a hasonló egyszerű, házias ételeket, itthon sokat csinálok,- libaszívből pld. nagyon fincsi a lecsós-rizseshús, de már rántottam is ki, na az se semmi! :-) , - és annyira mondjuk így: elfogadható az ára a belevalóknak , hozzávalóknak.:-)
Manapság ez is figyelemre méltó.:-)
A csirkeaprólék levesemre hasonló reagálásokat kaptam, volt aki azt mondta hú, ez milyen kaja? , volt akinek tetszett, már régóta csinálta, jó, hogy eszébe jutott.......szóval : ízlések és pofonok.
Rájöttem, itt sose fogunk mindenki ízlésének eleget tenni illetve megfelelni, de nem is ez a lényeg.:-)
Maradjunk önmagunk.:-)) - várom a reciket, jó családi programokkal teli nyárias hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

tiff
tiff Wed, 2012-06-06 19:28

Ne haragudj,de ez egy izléstelen hozzászólás!! Inkább ne írtál volna semmit,ha nem tetszik,amit látsz! Ennyi!

467
csirkenyak 1 kg
vöröshagyma 2 nagy fej
lecsó 15 dkg
rizs 1.5 bögre
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 ek
napraforgó olaj 3 ek