Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizses hús Rhode konyhájából

Rizses hús Rhode konyhájából
Rizses hús Rhode konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik nagy kedvencem, kiadós, finom, egyszerű. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, paprikát, fokhagymát kockákra vágjuk, olajban megfonnyasztjuk, bele a fűszerpaprikát.
  2. 2 dl vízzel felengedjük, bele a paprikakrémet (én házi darált paprikát használtam), ételízesítőt, a kockákra vágott sertéshúst, majd  felöntjük 2 dl vízzel, és majdnem puhára főzzük. Ez kb 30 perc, de a hústól is függ (kóstolás), ha szükséges sózzuk.
  3. Beleöntjük a megmosott rizst, és fedő alatt lassan puhára főzzük, időnként megkeverjük, ha szükséges, még vízzel felöntjük. Bársonyos, szaftos állagú legyen, ne legyen száraz. 
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 633
elküldve: 0
receptkönyvben: 74
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Rhode

Mióta szakács: 2012.04.15.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

egyszerű rizses hús, rizses hús sertéshúsból, sertéshúsos rizses egytálétel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

peggisue
peggisue Thu, 2016-03-03 16:42

Kedves Rhode!
Bár csirkemellből készítettem recepted, nagyon finom lett!! Vettem a bátorságot, és megbolondítottam egy kis majorannával, nagyon jól kiegészíti!
Köszönöm a receptet! :)
peggisue

678
rizs 25 dkg
sertéslapocka 1 kg
vöröshagyma 1 közepes db
tv paprika 1 közepes db
fűszerpaprika 3 teáskanál
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
paprikakrém 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 dl
ételízesítő 1 teáskanál