Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizses hús sütőben

Rizses hús sütőben
Rizses hús sütőben
90 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem ebben a változatban készíteni a rizseshúst. Ez nem az a pergős rizs állagú recept (úgy is szeretem), itt a rizs szaftos marad. Nem kell megijedni a rétegezésnél, mert úgy fog látszani, mintha nem lennének rétegek, valójában minden egybe folyik, de a sütőben szépen összeáll, kiadja magát. Az íze pedig elképesztően ízletes, nem a megszokott rizses hús íz. Ezért is szükséges a receptben leírt módon rétegezni.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst megmossuk, szűrőkanálba öntjük, és fél órára beáztatjuk vízbe.
  2. A füstölt szalonnát apróra összevágjuk, zsírját kisütjük (a pörcöt nem kell kivenni), a zsíron megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, és a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát meg a zúzott fokhagymát.
  3. Ezután ráöntünk egy kevés vizet, visszatesszük a tűzre, rárakjuk a megmosott, letörölgetett, kockára vágott húst, majd fehéredésig pirítjuk.
  4. Aláöntünk kb. 5 dl vizet, sózzuk, megborsozzuk, ezután fedővel lefedve félpuhára pároljuk.
  5. A zöldpaprikát kicsumázzuk, felkarikázzuk, a paradicsomot szintén karikára vágjuk.
  6. Egy kisebb tepsi aljára terítjük a lecsöpögtetett, nyers rizs felét, ezen elosztjuk a pörkölt egyharmadát, és a zöldpaprika felével beterítjük. Kevés tejföllel meglocsoljuk, erre ismét pörkölt kerül. A rétegezést rizzsel folytatjuk, és a tetejére borítjuk a megmaradt pörköltet, a tejfölt, és a paprikakarikákat.
  7. Végül lelocsoljuk a maradék tejföllel, rátesszük a paradicsomszeleteket, és alufóliával letakarva betesszük az előmelegített, forró sütőbe.
  8. Közepes hőmérsékleten pároljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 18 930
elküldve: 3
receptkönyvben: 216
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos-rizses hús, rizses hús paprikával, tepsis rizses hús

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Erla
Erla Fri, 2013-03-29 12:53

Kedves Miss Sweetly,

megtetszett, megcsináltam, lementettem, fogok még csinálni. :) Köszönöm szépen a feltöltést!

849
sertéshús 40 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
rizs 15 dkg
tejföl 4 dl
zöldpaprika 6 db
paradicsom 2 nagy db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 1 ek
fekete bors 0.5 kávéskanál
0 ízlés szerint