Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizses-lecsós vagdalt

Rizses-lecsós vagdalt
Rizses-lecsós vagdalt
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta bejelöltem ezt a receptet, hogy elkészítem, de csak most jött el az ideje a megvalósításnak. A párom mikor megkóstolta, ezt mondta: "Ezek után ez a recept rendszeres lesz, ugye?" Így aztán megbizonyosodtam afelől, hogy nem csak nekem ízlik. Ha jó étvágyú a többtagú család, érdemes nagyobb adaggal készíteni. Rendkívül finom étel!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 40 dkg darált sertéshúst összedolgozzuk a tojásokkal, az apróra vágott és zsíron, vagy olajban megfuttatott vöröshagymával, sóval, őrölt borssal, majorannával. Más ízesítőket is tehetünk még a húshoz igény, ízlés szerint.
  2. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, közepére tesszük a bekevert húst, rúd alakúra formázva.
  3. A megtisztított, megmosott rizst egy kevés olajon megforgatjuk, kicsit megsózzuk, vizet öntünk rá (annyit, mint a rizs mennyisége), és lefedve félpuhára pároljuk, majd a felét a vagdalt hús két oldalára tesszük.
  4. A megmosott, lecsumázott és karikára vágott paprikát elosztjuk rajta, és beborítjuk a megmaradt rizzsel.
  5. A 2 dl tejfölt elkeverjük 2 dl paradicsomlével, a rizsre öntjük, és sütőben körülbelül 40-45 percig pároljuk.
  6. Mikor a rizs nagyjából felszívta a tejfölös paradicsomot, fedjük le, és egészen gyenge tűzön 150-160 fokon pároljuk tovább, nehogy kiszáradjon. Ugyanabban az edényben tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 459
elküldve: 2
receptkönyvben: 29
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lecsós-rizses darált hús, lecsós hús rizzsel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Tue, 2013-02-19 13:09

Így van Éva-Anyóca! :) Biztosan máskor is elkészítem, mert nagyon finom volt. Köszönöm szépen a hozzászólást! :))
Miss Sweetly

886
darált sertéshús 40 dkg
tojás 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
rizs 20 dkg
sertészsír 6 dkg
zöldpaprika 0.5 kg
tejföl 2 dl
paradicsomlé 2 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint