Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizses puffancs

Rizses puffancs
Rizses puffancs
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tipikus olasz farsangi étel, amelyet főleg az északi régiókban - Lombardia, Veneto - ismernek és készítenek. Többféle változata is van, az egyszerű rizses-citromoson kívül létezik banános, körtés, almás ízesítésű is. Itt most a legegyszerűbb változat szerepel, amelyik azon túl, hogy nagyon finom, alkalmas a maradék tejberizs újrafelhasználására is.

hozzávalók / 6 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

Porcukor helyett bármilyen dzsemmel, lekvárral is fogyasztható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsünk először tejberizst: a fél liter tejhez öntsünk még fél liter vizet, tegyünk bele csipetnyi sót, és ebben főzzük puhára a rizst. Érdemes vastag aljú lábasba tenni, mert a tej könnyen odakap. Amíg fő a rizs, a mazsolát áztassuk be a rumba (vagy a grappába).
  2. A puhára főtt rizsnek ki kell hűlnie, mielőtt a többi hozzávalót belekeverjük. Addig a citrom (kezeletlen vagy bio legyen, különben mérgező anyagokat tartalmazhat!) héját reszeljük le.
  3. A kihűlt rizsbe belekeverjük a citromhéjat, cukrot, kardamomot, a lecsöpögtetett mazsolát, a három tojást, majd legvégül a lisztet adjuk hozzá, amibe belekevertünk egy késhegynyi élesztőt. Az egész masszát jól átkeverjük.
  4. Egy mélyebb serpenyőben felforrósítjuk a zsiradékot, és kanállal kis falatokat szaggatunk bele a rizses masszából. A puffancsok nagyon hamar, kb. 2 perc alatt aranybarnára sülnek.
  5. A kisült rizses puffancsokat először konyhai papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot, majd tálra helyezve, porcukorral kínáljuk. Hidegen is fogyasztható, de mire kihűlne, már el szokott fogyni.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 040
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

giuliettalupa

Mióta szakács: 2019.07.13.
76 recept

receptjellemzők

alkalom: farsang
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Sült tejberizs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

689
rizs 50 dkg
tej 5 dl
víz 5 dl
tojás 3 db
mazsola 10 dkg
rum 1 dl
cukor 6 ek
finomliszt 6 ek
instant élesztő 1 késhegynyi
citromhéj 1 citromból nyert
kardamom 1 kávéskanál
porcukor 1 púpozott ek