Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizses szelet

Rizses szelet
Rizses szelet
95 perc / előkészület: 60 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár éve fedeztem fel ezt a receptet egy PKM-ban, azóta a gyerekek egyik kedvence. Tényleg finom, de  túl gyakran nem szánom rá magam az elkészítésére, mert nem az 5 perc alatt összedobható kategória. Nagyjából 2 órával kell számolni, ha nekiállunk.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Tejberizs-kedvelő gyerekeknél (is) biztos siker.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a tojásfehérjét habbá verjük.
  2. A sárgájához adjuk a lisztet, majd óvatosan a felvert tojáshabot is hozzákeverjük. Vajazott, lisztezett (sajnos most nem jó a sütőpapír) tepsiben 180 C-on 12-15 perc alatt piskótát sütünk belőle.
  3. A rizst megmossuk, 2 dl forrásban lévő vízbe szórjuk, fedő alatt addig főzzük, míg a leve elpárolog. Ekkor ráöntjük az időközben felforralt tejet, csipet sót szórunk rá és a vajat beledobjuk. Kis lángon 10 percig pároljuk, majd lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a kétéle cukrot, gyorsan visszatesszük rá a fedőt, hagyjuk saját gőzében megpuhulni. 
  4. 3 dl tejszínt habbá verünk, a maradék 1 dl-ben elkeverjük a zselatint, addig melegítjük, míg fel nem oldódik teljesen (folyamatosan kevergetjük). Addig hűlni hagyjuk, amíg a tepsiben lévő piskótát megkenjük a lekvárral.
  5. A rizst először a felvert tejszínnel keverjük össze, majd a feloldott zselatinnal is.
  6. Az elkészült masszát rásimítjuk a piskótára. Hűtőben legalább 4 órát pihentetjük, de legjobb 1 éjszakát.
  7. Díszíthetjük csokiforgáccsal vagy gyümölccsel, de ezek nélkül is komplett.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x35 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 784
elküldve: 1
receptkönyvben: 172
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Kisvakond

Mióta szakács: 2012.08.18.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tejszínes rizsszelet, rizsszelet, tejberizs szelet

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

427
tojássárgája 4 db
tojásfehérje 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
rizs 15 dkg
tej 5 dl
vaj 3 dkg
cukor 5 ek
vaníliás cukor 2 csomag
zselatin 1 ek
habtejszín 4 dl
lekvár/ dzsem 4 ek