Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizses - zöldbabos rakott hús

Rizses - zöldbabos rakott hús
Rizses - zöldbabos rakott hús
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A készen kapható fűszeralappal dolgozva garantált az isteni finom íz. Viszont ha nincs kéznél a kész tasakos fűszer, akkor a húst fűszerezzük pároláskor (hagyma, só, bors, paprika, kömény... ki mit szeret) és a fél liter vízben oldjunk fel egy füstöltlé kockát.

hozzávalók / 4 adag

  • 25-30 dkg darált hús (lapocka)
  • 1 ek apróra vagdalt bacon
  • 15 dkg rizs
  • 1 doboz mirelit zöldbab (30 dkg)
  • 1 pohár tejföl (1,2 -es)
  • diónyi margarin a tepsi vagy sütőtál kikenéséhez
  • só, bors, fűszerpaprika
  • 1 tasak rakott hús fűszeralap (ha biztosra akarunk menni )
  • reszelt sajt a tetejére

 

ajánlat

A zöldbab helyett más friss, vagy fagyasztott zöldséggel is készíthetjük pl. karfiol, felkarikázott répa és zöldség, kelkáposzta stb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kanálnyi, apró kockára vágott bacont megpirítjuk kevés olajon, hozzáadjuk a darált húst, előpároljuk.
  2. A tepsit/sütőtálat kikenjük margarinnal. Először a rizst (nyersen) a tál alján elosztjuk, erre jön a darált hús. Kicsi borsot és sót szórunk rá. Végül a zöldbab (fagyosan) következik.
  3. A készen kapható fűszeralapot 0,5 l hideg vízben elkeverjük, és az egészre öntjük.
  4. A tejfölben elkeverünk egy mokkáskanálnyi pirospaprikát, és ezzel bevonjuk a zöldbabot.
  5. A tetejére sajtot reszelünk, majd alufóliával lefedve 50 percet sütjük.
  6. 50 perc után fólia nélkül pirítjuk kb. 10 percet.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 19x26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 704
elküldve: 1
receptkönyvben: 194
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott hús rizzsel és zöldbabbal, rakott zöldbabos-rizses hús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!