Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizsfelfújt ahogy Andi készíti

Rizsfelfújt ahogy Andi készíti
Rizsfelfújt ahogy Andi készíti
65 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám nagyon gyakran készítette az imádott sütit, mikor még minden gyereke otthol volt. Most akkor süti, ha valaki hazalátogat. Emlékszem, hogy meg sem vártuk, hogy rendesen kihűljön, már a tepsiből elfogyott a nagy része. Azóta én is csak az Ő receptje szerint csinálom.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Porcukorral meghintve, vagy akár sárgabaracklekvárral kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejben a rizst puhára főzzük egy csipet sóval. Kicsit hagyjuk hűlni.
  2. Addig a tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől, előbbihez keverjük a cukrokat, és a kihűlt rizsbe keverjük.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a rizsbe forgatjuk.
  4. Egy tepsit kikenünk margarinnal, kilisztezzük és elsimítjuk benne a masszát.
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24×39 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 50
össznézettség: 167 991
elküldve: 23
receptkönyvben: 857
elkészítve: 102/118
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rizsfelfújt ahogy anyukámtól tanultam, rizskoch, rizskók, rizsfelfújt

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rauschne Marika
Rauschne Marika Wed, 2017-08-02 13:59

Én is most elkészitettem, újitottam egy kicsit, mert tettem bele földiepret, isteni lett!!!!

b-n
b-n Mon, 2016-02-08 15:51

Ennél jobb véget maradék rizs nem kívánhat magának! Remek recept!

NNAton
Michael / NNAton Sat, 2014-11-15 12:10

Amióta anyukám meghalt (6 éve) azóta nem ettem, egészen eddig. De a kép alapján nagyon hasonlított arra, amit ő csinált mindig. Aztán úgy gondoltam, hogy megcsinálom a te recepted alapján. Az elkészült "mű" nemcsak, hogy kinézetre, de ízre is ugyanolyan lett, mint amilyen az övé volt. Köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a receptet. Régi emléket idézett fel bennem. Köszönöm.

Bettymami
Bettymami / Bettymami Fri, 2014-05-16 17:31

Tegnap en is elkeszitettem ezt a finomsagot. En egy picit szaraznak talaltam(nem tudom, lehet hogy valamit nem csinaltam jol...), de különben tenyleg nagyon finom!
Köszi a receptet!
Üdv. Betty

veressandrea
Andi80 / veressandrea Sun, 2014-05-18 08:22

Lehet a sütőben picit megszáradt. Nem egyformák a sütők, talán a Tiedben picit hamarabb sül. Mi is sárgabaracklekvárral szeretjük a legjobban. Köszönöm, hogy kipróbáltad.
Üdv:Andi

Levender
Levender / Levender Wed, 2014-01-29 14:49

Nekünk nagyon nem jött be, folyós maradt a sütés után... Lehet, hogy tejberizst sem eszünk ezután egy ideig.

veressandrea
Andi80 / veressandrea Tue, 2014-02-11 10:45

Sajnálom. Előmelegített sütőben készítetted? Már többször sütöttem, de még sohasem jártam így.

Levender
Levender / Levender Tue, 2014-02-11 12:59

Akkor nagyon dühös voltam, de már elszállt a haragom :)) Igen, előmelegített sütőben, és valamennyi utasítást betartva sütöttem. Attól még a recept lehet nagyon jó, és látom sokan elégedettek is. Nekem sajnos nem sikerült.

barbicur
Barbicur / barbicur Sun, 2013-05-26 09:40

Szia! Eddig más receptem volt a rizsfelfújtra... Eddig! :) Nagyon finom lett, mindenkinek ízlett! Köszi, h felraktad!

Fodor Zita
Fodor Zita Wed, 2013-04-10 17:29

Én tortaformában sütöttem meg mert nincs kicsi tepsim!Nagyon mutatós lett!

nyuszikacsa
nyuszikacsa Sun, 2012-10-28 19:54

Még sose csináltam, ez volt az első! És szuper könnyű finomság hideg hónapokban!

nyuszuli
nyuszuli Sun, 2012-10-07 23:45

Hát ez nagyon finom lett :) Köszönöm a receptet! Én is tettem egy kis Rámát bele és picit kevesebb cukorral készítettem.

Kőrösiné
Kőrösiné Tue, 2012-09-25 15:10

Szia!
Ma kipróbáltam,nagyon ízlett.
Annyit változtatással hogy,a tojássárgás cukorba kb.2dkg margarint,reszelt citrom héjat tettem.Valamint a végén mazsolával megszórtam.

Köszönöm a receptet,további jó munkát kívánok.
Üdv:Erzsi

kitchengourmet
kitchengourmet Fri, 2012-09-14 12:27

Finom lett és nagyon könnyű. Annyit változtattam rajta, hogy csak 15 dkg porcukrot tettem bele és szerintünk így is elég édes lett. Köszönjük a receptet.

Esztyerke
Esztyerke Thu, 2012-09-06 15:27

Szia Andi!
Most sült meg és nagyon finom lett!!!A fárjem imádja!:)Ja és persze én is!:)
Köszi a receptet!!:)

horvath7504
horvath7504 Thu, 2012-08-23 13:06

Szia Andi!

Én is így készítem a rizsfelfújtat. Szerintem ez az igazi recept. Egy dolog más nálam. Én a tepsit vajazás után zsemlemorzsával szórom be liszt helyett. A zsemlemorzsától az alja kap egy kis ropogós kérget és az nagyon finom. Próbáld ki egyszer. Jó sütögetést!
Szia!

elzus
elzus Wed, 2012-07-25 08:38

én most állok neki másodszor, istenkirály a recept! :)

veressandrea
Andi80 / veressandrea Wed, 2012-07-25 09:36

Kedves Elzus,
Micsoda öröm :-D
Örülök és köszi, hogy kipróbáltad. Kellemes sütögetést kívánok!
Üdv, Andi

465
tej 1 l
rizs 30 dkg
vaníliás cukor 2 teáskanál
porcukor 20 dkg
tojás 5 db
1 csipet