Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizsfelfújt ahogy Katharosz készíti

Rizsfelfújt ahogy Katharosz készíti
Rizsfelfújt ahogy Katharosz készíti
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kezdő háziasszony koromban az első ételek között tanultam meg, azóta is szívesen készítem, bár az idő kicsit elszaladt már.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst a hideg vízbe odatesszük főni és amikor a vizet magába szívta, felöntjük a tejjel, hozzáadunk 5 dkg margarint, egy csipet sót és felforraljuk.
  2. Közben bekapcsoljuk a sütőt és mérsékelt hőfokra állítjuk, a rizst fedővel letakarjuk és betesszük a sütőbe, puhára pároljuk a rizsszemeket.
  3. Ezalatt elkészítjük a krémet: a tojások sárgáját 10 dkg margarinnal, reszelt citromhéjjal, a kéféle cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a meleg vízbe áztatott, lecsepegtetett mazsolát. Majd a kész rizst beleforgatjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját is.
  4. Kivajazott, morzsával megszórt (közepes) tepsibe öntjük és megsütjük kb fél óra alatt.
  5. Ízlés szerint baracklekvárral stb. tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 39x22 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 107 387
elküldve: 19
receptkönyvben: 645
elkészítve: 40/51
Facebookon megjelent: 2

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rizsfelfújt, rizskók, rizskoch

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márta66
márta66 Mon, 2017-09-25 10:57

Szia! Én is pontosan így készítem. Kuglóf formában szoktam sütni, úgy még gusztusosabb:-) M.

szamari67
szamari67 Sun, 2015-02-15 18:12

Újítottam a rizsfelfújt recepten, ime: A fentiek szerint készítsd el a rizsfelfújtat, majd mielőtt tepsibe öntöd, keverj bele 3-4 reszelt almát. Fantasztikusan finom, izletes lesz tőle! Próbáljátok ki!!!!

Kexxy
Kexxy / Kexxy Sat, 2014-02-15 14:50

Én ma fogok először rizsfelfújtat készíteni. Utoljára kiskoromban ettem,kb.15 éve.
Remélem nekem is jól sikerül majd :)

3masmama
3masmama Thu, 2014-01-02 19:23

Köszönöm ezt a nagyon finom receptet. Nem vagyok kezdő konyhatündér, de ez annyira jó recept, hogy mindenki a családban áradozik róla: soha nem volt ilyen finom a rizsfelfújtam. Ma is ez készül vacsira. Köszönöm:-))

Giovanni
Giovanni Thu, 2013-08-22 03:07

Isteni a recept,a proba sutes jol sikerult,engedelmedel e hetvegen elkeszitem az egyik szolo szureten,hogy kitol kapatam a receptet az nem lesz eltitkolva.

Tovabi sok sikert kivanok

Giovanni.
Wilmington NC.

1005
rizs 30 dkg
víz 5 dl
margarin 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tej 1 l
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 5 db
cukor 15 dkg
mazsola 10 dkg