Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizsfelfújt baracköntettel

Rizsfelfújt baracköntettel
Rizsfelfújt baracköntettel
75 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Desszertként vagy egy kiadós, gazdag leves után második fogásként is tálalhatjuk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen csak ellepi, hozzáadjuk a vajat és a sót. Ha a vizet magába szívta, a tejben puhára főzzük, és kihűtjük.
  2. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, fahéjjal. Összekeverjük a rizzsel, és hozzáforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét.
  3. Sütőpapírral bélelt, vastag falú tepsiben, közepes hőmérsékleten megsütjük.
  4. A baracköntethez a lekvárt a pálinkával, a lime levével és héjával pár percig melegítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 48 821
elküldve: 16
receptkönyvben: 449
elkészítve: 19/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Via

Mióta szakács: 2011.11.10.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

barackos rizsfelfújt, rizskoch barackos öntettel, barackszószos rizskoch

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

högyikém
högyikém Fri, 2013-10-11 11:47

ELÉG SOK RIZSFELFÚJT KÉSZÜLT MÁR A KONYHÁMBAN DE NEKEM IS EZ A VARIÁCIÓ JÖTT BE ,DE PLD A FÉRJEM A MÁLNA VAGY EPER LEKVÁRRA ESKÜSZIK MÉG A KISFIAM A CSOKI ÖNTET HÍVE. PROBÁLD KI . JUDIT 2013.10.11.

DarkAngel
Via / DarkAngel Sat, 2013-11-30 18:25

Szia Judit,
Próbáltuk már mi is többféle öntettel, málnával, csokival, sőt még áfonyával is. Nekem személy szerint a barackos verzió a kedvencem. Puszi a kisfiadnak! :)
Szilvi

618
rizs 25 dkg
tej 7.5 dl
vaj 4 dkg
cukor 8 dkg
tojás 4 db
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 kk
citromhéj 1 teáskanál
1 csipet
sárgabaracklekvár 4 ek
pálinka 1 teáskanál
lime 0.5 db