Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizsfelfújt bulgurból

Rizsfelfújt bulgurból
Rizsfelfújt bulgurból
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom a rizsfelfújt desszertnek, de bulgurral sokkal egészségesebb!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Egy tartalmas leves mellé akár második fogásnak is készíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejport langyos vízzel összekeverjük, majd ha csomómentes lett, akkor felrakjuk a tűzhelyre, s melegítjük még. Közben a 2 csomag (1 doboz) bulgurt kibontjuk, szűrőn jól átmossuk, majd beleszórjuk a tejbe. Szórunk bele még aszalt szilvát, a kristálycukor felét, s gyakran kevergetjük. Amikor már felforrt, akkor lerakjuk takarékra, rárakjuk a fedőt. Néha azért megkeverjük, nehogy leégjen.
  2. Ha már megpuhult a bulgur, akkor elzárjuk alatta a gázt, levesszük róla a fedőt, s megvárjuk, hogy langyosra hűljön. (Kb. 30 percig kell főzni takarék lángon.) Közben a vajat kicsit felmelegítjük, a 2 db tojássárgájához keverjük, rászórjuk a maradék cukrot, a citrom reszelt héját és a fél citrom levét.
  3. A tojásfehérjét a pici sóval keményre felverjük, s a vajas keverékhez adjuk. Majd ezt az egészet a bulgurhoz keverjük.
  4. Egy kb. 35x20 cm-es jénait kikenünk étolajjal, s beleöntjük a bulguros masszát. 180 C-fokos előmelegített sütőbe rakjuk a jénait kb. 40 percre. Félidőben kivesszük, s átfordítjuk a jénait, a belső oldala legyen kívül, hogy egyformán átsüljön.
  5. Utána elzárjuk a gázt, s kivesszük a jénait. Felkockázzuk a rizsfelfújtat, s tálalhatjuk.
  6. Lekvárral és porcukorral tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x20 cm
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 429
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bulgurfelfújt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Medovarszki Tamásné
Katrin / Medovarszki Tamásné Tue, 2019-05-21 19:07

Nagyon szívesen! Örülök, ha segíteni tudtam. A bulgur szerintem olyan, mint a törtrizs, tehát rizs helyett bármilyen ételt lehet vele készíteni.

missike
missike Tue, 2019-05-21 16:12

Ez klassz. Már nekem is megfordult a fejemben, hogy milyen lenne, ha bulgurt használnék rizs helyett a felfújthoz, a recepted megadta a választ, hogy működik a dolog. Most már bátrabban állok neki, el fogom készíteni. Köszönöm.

397
bulgur 25 dkg
tejpor 6 ek
víz 8 dl
vaj 5 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 0.5 fél citromból nyert
tojás 2 db
cukor 10 dkg
aszalt szilva 5 dkg
1 csipet
sárgabaracklekvár 10 dkg
porcukor 1 ek