Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizsfelfújt Edit konyhájából

Rizsfelfújt Edit konyhájából
Rizsfelfújt Edit konyhájából
75 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvencünk a rizsfelfújt. Sok alkalommal sütöttem, most kuglófformában. Egy kedves ismerősöm receptje szerint.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A meggymártáshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott rizst fele cukorral feltesszük főni a vízzel, kevergetjük, hogy le ne égjen, közben beleszórjuk a vaníliás cukrot is. Addig főzzük, míg teljesen elfő a leve, ezután hozzáöntjük a tejet, és átkeverjük. Lefedjük fedővel, hogy a gőzben párolódjon, majd kihűtjük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat a megmaradt cukorral, vajjal habosra keverjük, és hozzákeverjük a kihűlt rizshez. Hozzákeverjük a lisztet is. Ízesítjük a reszelt citromhéjjal, és óvatosan, kisebb adagokban belekeverjük a keményre vert tojásfehérjehabot.
  3. Az előkészített kuglófformába öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőben jó 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
  4. A meggymártás készítéséhez a meggyről a levét leszűrjük, a liszttel besűrítjük, és összeforraljuk a meggyel. Ízlés szerint tegyünk hozzá cukrot!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 665
elküldve: 1
receptkönyvben: 57
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rizsfelfújt kuglófformában, rizsfelfújt másképp, rizskoch meggymártással

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kólya edit
kólya edit Tue, 2017-02-07 09:39

Hol van a vaj mennyisége amit keverni kell? Muszáj beletenni lisztet, hiszen a rizs és tojás összefogná szerintem. Esetleg gríz?

witch
witch / witch Sun, 2015-05-03 13:13

Probaltam en is kuglof formaban sutni, de nekem meg egy ora mulva sem volt kesz es darabokban jott ki belole. A Tied nagyon szep lett, milyen ugyes vagy! :o)

edit56
VnéEdit / edit56 Sun, 2015-05-03 13:42

Talán a recepted is más és emiatt,nem tudtad kivenni a formából.
Jól meglegyen vajazva,morzsával hinteni.
Amikor kisült,hagyom egy 10 percet állni és egy késsel körben és a közepén is körbe vágom,egy kicsit megmozgatom.
Utána ráteszek egy tálcát a tetejére és visszafordítom egy másik tálcára.
Nálam mindig sikerült.
Köszönöm a kedves hozzászólást.Üdv:Edit.

witch
witch / witch Sun, 2015-05-03 17:13

Kedves Edit!
O, de aranyos vagy, hogy probalsz segiteni! Igen mas a recept, de igy mar latom, mi a hiba. En rogton megprobaltam kiboritani. Koszonom szepen a tanacsokat, legkozelebb ugy fogom csinalni, ahogy irtad. :o)

L♥ve, witch

814
rizs 30 dkg
tej 1 l
víz 2 dl
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 3 ek
citromhéj 1 citromból nyert
finomliszt 2 csapott ek
tojás 5 db
vaj 3 dkg
zsemlemorzsa 1 teáskanál
meggybefőtt 750 g
cukor 5 dkg
finomliszt 1 csapott ek